Hamlet-hétvége a Margitszigeten

A Budapesti Nyári Fesztiválon egy hagyományos és egy modern előadás is Shakespeare születésének 450. évfordulóját ünnepli: vendégszerepel a legendás londoni Globe Theatre, illetve egy rendhagyó Hamlet-feldogozást is láthatunk Sena és Ónodi Eszter részvételével.

2014.06.04. 10:20

Shakespeare klasszikusan

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadára érkezik a Hamlet Shakespeare eredeti színháza, a Globe Theatre előadásában. A Hamlet Shakespeare egyik leggyakrabban játszott és legismertebb drámája. A politikai intrikát, a filozófiai elmélkedést, a szexuális megszállottságot, a tragikus mélységet és vad humort ötvöző mű „határtalan költészet”, Shakespeare zsenialitásának legteljesebb kifejezése, ám a vadonatúj produkció most inkább a klasszikus tragédia humorát hangsúlyozza, középpontba állítva nyelvezetének páratlan gazdagságát és leleményességét. A színészek egy csaknem üres színpadon adják elő a jól ismert történetet, ugyanúgy a szó erejével teremtve meg a cselekmény közegét, ahogy Shakespeare idejében is. Az angol nyelvű előadást technikai kivetítés teszi egyedülállóvá.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 2014. június 21. 20:00

Shakespeare modern formában

Hamlet után egy nappal Shakespeare szonettjeit élvezhetjük egy különleges verskoncerten Sena, Ónodi Eszter és a W.H. formáció előadásában. Utóbbi Márkos Albert csellista-zeneszerző kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy William Shakespeare szonettjeit és dalait megzenésítsék és játsszák. A zenekar a szonettek máig ismeretlen, titokzatos címzettjéről, Mr. W.H.-ról kapta a nevét. Absztrakt hangzásvilágában zenetörténeti utalások sora keveredik a kortárs improvizatív zene, a free jazz, a hiphop, a klangfarbe music és a spoken world effektjeivel.

Margitszigeti Víztorony-udvar, 2014. június 22. 20:00

További információ és jegyek a Budapest Nyári Fesztivál honlapján.

budapesti nyári fesztivál dráma globe thetre hamlet ónodi eszter sena shakespeare színház szonettek w.h. formáció

Még több
Kultblog