Piszkos Fred-musical a Városmajori Szabadtéri Színpadon

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében június 6-án és 7-én, augusztus 23-án és 24-én este 20 órától a Városmajori Szabadtéri Színpadon Piszkos Fred, a kapitány című előadást zenés formában láthatjuk két felvonásban.

2014.05.29. 14:00

Nincs még egy olyan magyar szerző, akinek sajátos, varázslatos világa intelligens, kacagtató, és mégis fájdalmasan szép humorral párosulna. Rejtő olyan klasszikusa a magyar szórakoztató regénynek, mint az angol Wodehouse, vagy akár az abszurd humorú Stephen Leacock. Rajtuk is túlmutat azonban hihetetlen fantáziájával és mély életbölcsességével, amit igen kalandos, de fájdalmasan rövid élete hitelesít.

A színpadra vitt Piszkos Fred, a kapitány főszereplője Fülig Jimmy, aki elszegődik egy luxushajóra, ahol egyszerre két állást kell ellátnia: ő játssza Josét, a spanyol pincért, és Wilkins Hutchinst, az amerikai fűtőt. Korán fölkelti egy titokzatos fiatalember szimpátiáját, akiről útközben kiderül: ő a Boldogság szigetek ifjú uralkodója. Néhány gyilkossággal, kísértetjárással és egy tömeghisztériába torkolló áljárvánnyal később a herceg különös kéréssel áll elő: cseréljenek szerepet! Míg Jimmy eljátssza az uralkodót, ő elvegyül a nép körében Szingapúrban, aztán még időben visszacsinálják a dolgot. Csakhogy tudtukon kívül mindketten egy jókora összeesküvés részesei, és miközben St. Antonio főherceg elveszik a szingapúri alvilágban, őfelsége I. Fülig Jimmy kénytelen mindent megtenni, hogy megóvja „kollégája” trónját. A címszereplő, Piszkos Fred is minduntalan felbukkan, az iránta táplált közutálatot kihasználva rendszeresen kimenti az ifjú herceget a bajból. A nagy kérdés, hogy vajon miért teszi ezt egy olyan ember, akit mindenki gyűlöl, és ő sem szeret senkit?

A darabban olyan színészek játékát élvezhetjük, mint Miller Zoltán, Vándor Éva, bezerédi Zoltán vagy Koós Réka.

További információk az előadásról ITT!

a kapitány budapesti nyári fesztivál musical Piszkos Fred programajánló színház városmajor városmajori szabadtéri színpad

Még több
Kultblog