14 film, amit tűkön ülve várunk 2014-ben

14 film, amit tűkön ülve várunk 2014-ben
2014.01.12. 12:45

Mielőtt meghaltam – Bemutató: januárra ígérték, de egyelőre még nem tudni a hazai dátumot

Matthew McConaughey az elmúlt néhány évben az egyik legcsodálatosabb amerikai színésszé nőtte ki magát a romantikus komédiák szépfiúi szerepéből. Sokan Oscar-jelölést emlegetnek, annyi biztos, hogy Golden Globe-ra már jelölték, január 12-én szurkolhatunk neki. Ez az igaz történeten alapuló film a nyolcvanas években játszódik és Ron Woodroof életéről szól, egy texas-i villanyszerelő és rodeo-cowboy-ról, aki megtudja, hogy HIV-pozitív, ám nem talál megfelelő kezelési módot és gyógyszereket az Államokban, így elkezdi azokat illegálisan importálni az országba, hogy segítsen magán és más betegeken.

A nő – Bemutató: február 6.

Spike Jonze (Ahol a vadak várnak, Adaptáció) legújabb filmjét, szinte úgy várjuk, mint egy film-messiást. Az előzetes alapján igazi remekműnek tűnik ez a különc, romantikus történet. Joaquin Phoenix szívszorítóan hiteles a magányos író szerepében, aki szerelembe esik a személyesen neki tervezett operációs rendszerrel, aki Scarlett Johansson szexi, rekedt hangján szólal meg.

Nyárutó – Bemutató: február 6.

Az Egek ura és a Juno rendezője, Jason Reitman új filmje össze fogja törni a szívünket, de a tőle már megszokott egészen különleges, nem klisékkel dobálózó módon. Kate Winsletet és Josh Brolint láthatjuk az elhagyott háziasszony és a szökött fegyenc szerepében (előbbit Golden Globe-díjra is jelölték alakításáért), akik kapcsolatba bonyolódnak egy amerikai kisvárosban.

Műkincsvadászok – Bemutató: február 20.

Ezt az igazán remeknek ígérkező drámát eredetileg decemberben mutatták volna be, de végül februárra tolódott a premier. George Clooney (A hatalom árnyékában) új rendezésében őt magát is láthatjuk és még olyan kedvenceinket, mint Bill Murray, Matt Damon, John Goodman, Jean Dujardin, és Cate Blanchett. A második világháborús sztori megtörtént eseményeken alapul és egy csapat katonáról szól, akiket a náci Németországba küldenek ellopott műkincsek visszaszerzésére.

Only Lovers Left Alive – Bemutató: a magyar időpont egyelőre ismeretlen, májusban, Cannes-ban mutatták be először

Jim Jarmusch (Kávé és cigaretta) filmje egy vámpírpárt követ, akik évszázadok óta szerelmesek egymásba. Már ezzel az egy mondattal megvettek minket kilóra, de azt is muszáj hozzátenni, hogy a szerelmeseket a zseniális Tilda Swinton és Tom Hiddleston alakítják.

A Grand Budapest Hotel – Bemutató: március 20.

Biztosan imádni fogjuk a két világháború között, egy meg nem nevezett európai városban játszódó, bájos történetet, ahogyan a Wes Anderson (Holdfény királyság, Tenenbaum, a háziátok) által teremtett világok mindegyikét. Ezúttal Ralph Fiennes játssza a főszerepet, de a mellékszerepekben is a rendezőtől megszokott sztárparádéra számíthatunk Adrien Brody, Willem Dafoe, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Jason Schwartzman, és Tilda Swinton jóvoltából.

Noé – Bemutató: március 27.

Az év egyik leglátványosabb filmjének ígérkezik a bibliai történet feldolgozása, melyet nem kisebb rendező készített, mint Darren Aronofsky (Fekete hattyú, A pankrátor). Érdekesség, hogy Aronofsky először Christian Bale-t szerette volna a címszerepre, aki azért mondott nemet, mert akkorra már elvállalta Ridley Scott Exodus-ában Mózes szerepét. Azért így sem panaszkodunk, Russell Crowe játékát láthatjuk.

Transcendence – Bemutató: április 18. (Egyesült Államok)

Egy halálos betegségben szenvedő tudós betáplálja elméjét egy számítógépbe, mely óriási hatalomml ruházza fel, és hamarosan megállíthatatlanná válik. A tudóst nem más alakítja, mint Johnny Depp (végre nem egy habókos kosztümös szerep!), de mellette feltűnik a filmben Rebecca Hall, Morgan Freeman, Paul Bettany és Cillian Murphy is.

Demóna – Bemutató: május 30. (Egyesül Államok)

A Disney-féle Csipkerózsika-történet a gonosz Demóna szemszögéből elmesélve, melyből megtudhatjuk milyen események késztették Auróra hercegnő megátkozására. Izgalmasan hangzik? Hát ha még hozzátesszük, hogy a főszerepben Angelina Jolie-t láthatjuk, a fiatal hercegnőt pedig Elle Fanning alakítja. Lélegzetállító kosztümökre számítunk, a MAC pedig külön sminkkollekciót dob piacra a filmmel egyidőben.

Jane Got a Gun – Bemutató: augusztus 29.

A 2011-es emlékezetes boxolófilm, a Warrior – A végső menet rendezője, Gavin O’Connor új filmjéhez Natalie Portman szerződött a főszerepre, ő pedig ritkán hibázik. A történet egy kezdetben ártalmatlan nő életét követi, aki ex-szerelme segítségét kéri, hogy bosszút állhasson a bandán, mely majdnem megölte férjét.

img id=”__mce_tmp” alt=”” width=”581″ height=”374″ /

Gone Girl – Bemutató: október 3. (Egyesült Államok)

Gillian Flynn azonos című bestsellere alapján David Fincher (A tetovált lány, Harcosok klubja) rendezte meg ezt a thrillert, mely egy olyan férfiról (Ben Affleck) szól, aki valószínűleg maga ölte meg eltűntnek hitt feleségét (Rosamund Pike).

img id=”__mce_tmp” alt=”” width=”581″ height=”374″ /

Interstellar – Bemutató: november 6.

Christopher Nolan (Batman trilógia, Eredet) új sci-fijében többek között Matthew McConaughey-t és Anne Hathaway-t láthatjuk majd felfedezőként, akik egy új féreglyukon keresztül próbálnak túllépni az emberi űrutazás keretein. A rendező ezúttal is az öccsével közösen írta a forgatókönyvet, ahogyan ezt tették négy korábbi filmnél is. Az ösztöneink jót súgnak, de az előzetes is felpiszkálja az ember érdeklődését.

Éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész – Bemutató: november 21. (Egyesült Államok)

Már a tavalyelőtt bemutatott első részt is nagyon kedveltük, de a másodikat talán még jobban, ugyanis új rendezőt kapott a sorozat Francis Lawrence (Legenda vagyok) személyében, aki sokkal realistább eszközökkel mutatta be az életet a disztópikus Panemben. Szerencsére megtartották rendezőként és a befejező két részt is rábízták. Természetesen Jennifer Lawrence marad a főszerepben, viszont a sorozat egy új, ellentmondásos szerepében Julianne Moore-t üdvözölhetjük.

img id=”__mce_tmp” alt=”” width=”580″ height=”374″ /

Into the Woods – Bemutató: december 25. (Egyesült Államok)

A jövő karácsonyi szezon kedvenc filmje lesz ez a Disney-történet, melyben Meryl Street boszorkányt alakít, aki különböző, ismert mesebeli karaktereket leckéztet meg, például Piroskát, a farkast, és Hamupipőkét.

img id=”__mce_tmp” alt=”” width=”579″ height=”374″ /

Még több
Kultblog