Krimi, mágia, önirónia – a legfrissebb sorozatok

Nyáron rendszerint szünetel a legtöbb televíziós sorozat, és bár az igazi idény év elején kezdődik, több csatorna is indít ősszel új szériákat. Mi találtunk most öt olyan új sorozatot, melyek teljesen különbözőek, csak az a közös bennük, hogy a képrenyő elé szögeznek minket. A következőben adunk egy kis ízelítőt krimiből, drámából, misztikumból és komédiából is.

Krimi, mágia, önirónia – a legfrissebb sorozatok
2013.11.10. 18:00

The Fall

A brit krimisorozat lassan hömpölygő, drámai történetmesélése teljesen beszippantja a nézőt. Két főbb szálon fut a cselekmény, az egyikben egy szokatlanul emberi sorozatgyilkost ismerhetünk meg, míg a másikban az utána nyomozó magabiztos rendőrnőt, akit Gillian Anderson alakít – így a sorozat finoman rámutat a két szereplő életének párhuzamaira is.

Witches of East End

Modernkori mágikus történet, egy boszorkány anyáról és felnőtt lányairól, akik éppen rájönnek csodálatos képességeikre. A Long Islandi többgenerációs boszorkánycsaládot régi átok sújtja, mely következtében sokáig nem tudják használni képességeiket. A sorozat Melissa de la Cruz azonos című regénye alapján készült, és az anya szerepében Julia Ormondot láthatjuk.

The Michael J. Fox Show

Michael J. Fox visszatérése egy bátor sitcomban, melynek története ráadásul a saját életén alapszik. Bár Mike Henry-nek hívják a karakterét és nem színész, hanem ismert hírolvasó, aki a Parkinson-kór erősödő tünetei miatt vonult vissza, teljesen egyértelmű a párhuzam. A történet szerint öt év kihagyás után mégis visszatér a képernyőre, mely rengeteg vicces szituáció szül, és a készítők, elsősorban persze maga Fox nem félnek lépten-nyomon Parkinson-kóros vicceket elsütni, bizonyítva, hogy a humor az egyik legnagyobb támasza annak, aki ilyen súlyos betegséggel kénytelen együtt élni.

The Bridge

Tavaly indult a svéd-dán koprodukcióban készült Broen/Bron című krimi sorozat, melynek alaptörténete szerint egy holttestet találnak a Svédországot és Dániát összekötő hídon, emiatt kénytelen egy svéd és egy dán rendőr együttműködni, közösen nyomozni. A sorozat nagy sikert aratott világszerte és már el is indult a második évad. Olyannyira nyerő a téma, hogy elkészült a történet amerikai-mexikói változata, a The Bridge Diane Kruger főszereplésével, sőt már a francia-angol verzió is The Tunnel címmel, melyben Clémence Poésy játssza a francia nyomozónőt. A fő történések nagy részben megegyeznek a különböző változatokban, kinek melyik szimpatikusabb, mi azt mondjuk, hogy minimum az egyiket érdemes nézni.

Dracula

Szép, kosztümös, a 19. század Londonjában játszódó vámpírsorozat a Tudorok stílusában, ami nem véletlen egybeesés, hiszen a két produkció nemcsak egy rendezőn osztozik(Steve Shill személyében), hanem a főszereplő Jonathan Rhys Meyers-en is. Talán nem túlzás állítani, hogy a vámpírok évtizedét éljük, rengeteg sorozatban, filmen és könyvben bukkannak fel e mesebeli lények, a Dracula különlegessége, hogy a korábbitól eltérően sokkal pozitívabb színben tünteti fel a híres vérszívót. Mindezek mellett pedig megnézhetjük, milyen szép hátterei a kosztümös történetnek a magyarországi forgatási helyszínek, például a Vajdahunyad vára.

2013 ősz ajánló dracula sorozatok the bridge the fall The Michael J. Fox Show új sorozatok Witches of East End

Még több
Kultblog