Vissza az időben

Van kedvenced? Ha azt mondanánk, karácsonyi mozi, melyik nagysikerű film jutna először az eszedbe? Mi most összegyűjtöttünk néhány rég elfeledett, romantikus és bohém történetet.

Vissza az időben
2012.12.23. 20:00

Régi kedvesek

Ezek azok, amelyeket kötelező jelleggel minden évben sugároznak, mi pedig, ha elcsípjük őket, akarva akaratlanul a készülék előtt ragadunk. Hogyan is lehetne ellenállni a rég látott Sissinek, a Muzsika hangjának, Anne Shirley-nek vagy Szabó Magda Abigélének. Ezek azok a nosztalgikus képkockák, amelyeket ha már ezerszer is láttunk, jó újra és újra végignézni az ünnepek alatt.

A kedvenc klasszikusok

Az Édesek és mostohák és a Polar Expressz. Ha az ünnepek alatt a családdal tökéletes mozit akarunk nézni, ezek a legjobb választások. A szomorú, de tanulságos film Susan Sarandonnal és Julia Robertssel ráébreszthet arra, hogy a pillanatok jelen időben örökké tartanak és a film a különleges vonatról, ami egy kisgyermek álmát valóra váltja karácsony éjjelén.

A modernség játékai

A lelkünk kényeztetésére. Mert ilyenkor nevetünk és boldogok vagyunk. Amikor Bridget Jones a céges karácsonyi bulin Mariah Carry Without you című számát borzasztóan hamisan énekli, amikor a kis Sam elárulja az Igazából szerelem című film elején, hogy ami igaziból bántja, az a gyötrő és szívet tépő szerelem. És ki az, aki nem emlékszik Jonathanra és Sarara, akik egy pár kötött kesztyű segítségével találkoznak a Szerelem a végzeten című filmben? Vagy Irisra és Amandára, a két összetört szívű magányos lányra a Holiday-ből? Mindegyik kedves és tanulságos történet és mindegyik külön-külön elég ahhoz, hogy otthon a karácsonyfa mellett is átélhessük a megbabonázó moziélményt.

 

bridget jones naplója Édesek és mostohák Holiday Igazából szerelem julia roberts Polar Expressz susan sarandon Szerelem a végzeten

Még több
Kultblog