5 dolog, amiért ezen a héten rajongunk

2014.06.06. 12:19

Hófehér táskák nyárra

Apró színfoltokkal tarkított, patikafehér kollekciót készített idén nyárra a TheBétaVersion. A WHITE kollekció darabjain a város ritmusa ötvöződik a magyar szőttesek geometrikus mintáival, amelyek már régóta jelen vannak munkáikban. Most például Vásárcsarnok és a Műegyetem épületeinek Zsolnay kerámiás tetői, vagy a Madách házak vörös tégláiból kirajzolódó minta kerültek át a táskákra és más kiegészítőkre. A kollekció igazi nyári alapdarabokból áll (clutch, válltáska, shopper), melyek közt strapabíró marhabőr, illetve elegánsabb lakkbőr darabokat is találunk. A márka védjegyévé vált perforált, geometrikus mintákat ezúttal sárgaréz színű kiegészítők dobják fel, a tárgyak monokróm jellegét pedig élénk korall, türkiz és napsárga részletek törik meg. www.thebetaversion.com

Színpompás smink á la Rita Ora

Napjaink egyik legnépszerűbb énekesnőjével, Rita Orával készített közös, ütős színekből álló sminkkollekciót a Rimmel London. A 12 körömlakkból és 10 rúzsceruzából álló új kollekció egyesíti magában a londoni utcák vibráló forgatagának hangulatát és az énekesnő Rita játékos, dinamikus és feltűnő stílusát.

A Neopaint legújabb alkotása

A budapesti Lengyel Intézet fennállásának 75. évfordulójára újabb szemet gyönyörködtető tűzfal-festménnyel bővült a belváros. A Neopaint alkotócsoport elkészítette a lengyel-magyar barátság fáját a VII. kerületi Klauzál utcában, amit Stanslaw Worcell lengyel publicista idézete díszít: “Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele.”

Kerthelyiséggel bővült a Bordó Bisztró

A nyár beköszöntével a tavaly a pesti Broadway tőszomszédságában nyílt, indusztriális stílusban felújított Bordó Bisztró sem tétovázott sokáig, és kerthelyiséggel bővítette az amúgy is tágas, kétszintes szórakozóhelyet. A szabadban töltött reggeli ücsörgés egy mennyei francia bundáskenyér vagy Toscan omlett társaságában, és a háromfogásos menü mellett kitűnő sörök és borkülönlegességek közül is szemezgethetünk a hangulatus Bordó Gardenben, de persze az esti találkozóknak is remek helyszíne lehet. (VII., Nagymező u. 3.)

Titkos kürtőskalácsozó

Egyik városmajori sétánk alatt bukkantunk rá a Róbert Kalács pincehelyiségre, ami már méterekről csalogatott fenséges kürtőskalács illatával. A falatnyi helyre lesétálva egy igazi édességkamra várt, ahol a gyümölcsökkel, kókusszal és fahéjjal szórt forró csavarok mellett még törökmézet és mézeskalácsokat is találtunk. A Széll Kálmán tér szomszédságában található apró kuckó igazi menedék, ha egy mesebeli világba utaznánk. (XII., Csaba u. 12. Honlap)

Még több
Kiprobáltuk