AMNESIA Folklore Collection (X)

2020.11.06. 15:31

Az AMNESIA új, Folklore névre keresztelt kollekcióját a romantikus hazai vidék és a magyar tradíció ihlette. A kollekcióban használt mintavilágot a magyar népművészetben, számos tájegységben megjelenő mezei virágok stilizált motívumai inspirálták.

Az márka alapító tulajdonosa, Prókai Éva, és tervezője, Baranyi Ádám több inspiráló utazás során forralták ki a kollekció alapjait. Ádám tervezői munkája során már több alkalommal nyúlt vissza a magyar folklór mintakincshez.

„Több, mint két éve tervezek Éva mellett és az AMNESIA csapattal. Ez idő alatt számtalan inspiráló és tervezésemet fejlesztő utazáson vettem részt, többek közt régi álmom volt, hogy eljuthassak Miamiba, a Versace villába, és nem is reméltem, hogy egyáltalán láthatom belülről, de pár hete voltam csak az AMNESIA munkatársa, amikor igazán glamúros bemutatót rendeztünk a fantasztikus villa falai közt.

Hihetetlen élmények voltak a New York Fashion Week bemutatói is, ahol a divatvilág igazán pörgős, filmbe illő hangulatát tapasztalhattam meg több szezonon keresztül.

Ezek az élmények hatalmas lökést adtak, hogy egy maradandó kollekciót készítsünk. Remélem, az irányvonal a jelenlegi téli szezont folytatva a tavasz-nyári AMNESIA palettát is bővítheti,” mondta el Ádám.

A ruhadarabok felölelik a hétköznapi és az alkalmi öltözékeket is. Elegáns és szexi csipkeruhákból áll a színes virághímzésekkel díszített alkalmi csoport, vagány graffiti virágcsokrok jelentek meg a fiatal korosztályt megcélzó hétköznapi ruhákon, és az énidő ruhákon is hangsúlyosan piroslanak a magyar folklór virágai.

 

A kollekció már kapható az AMNESIA üzletekben országszerte és online egyaránt.

amnesia divat Folklore

Még több
Divat