Mostantól én is úgy akarok öltözködni, mint a Kisasszonyok szereplői!

Hogyan lehet a mába átültetni a viktoriánus viseleteket?

Mostantól én is úgy akarok öltözködni, mint a Kisasszonyok szereplői!
2019.12.30. 09:31

A viktoriánus kori női ruhaviselet mindig is a gyengém volt, ezért érthető módon a Kisasszonyok című film kosztümjeiért is őrülten rajongok.

A bárson ruhák, a kalapok, a fűzős bokacsizmák, melyeket Jo (Saoirse Ronan), Meg (Emma Watson), Amy (Florence Pugh) és Beth (Eliza Scanlen) viselnek Greta Gerwig legújabb filmadaptációjában, ma is érvényesülnének az Instagram kereső felületén és a high-fashion márkák kifutóin egyaránt.

View this post on Instagram

little women bts 1 🙂 @littlewomenmovie

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet) on

Louisa May Alcott a 19. században játszódó klasszikus regényének ez már a nyolcadik feldolgozása a filmvásznon. A jelmeztervező, Jacqueline Durran által megálmodott ruhaköltemények mindegyike segít megtestesíteni a karakterek személyiségét, Jo gendersemlegességétől kezdve Amy elegáns és kifinomult viktoriánus tüllruháiig.

Ha szeretnénk tisztelegni az egyik legikonikusabb lányregény előtt, mutatjuk, milyen ruhadarabok segítségével tudod előhívni magadból a hozzád legközelebb álló karaktert.

Lássuk a March nővérek stílusát, egyenként.

Jo

A feltörekvő író, Jo meghaladja a kor szellemiségét. A rojtos és tüllös blúzok helyett gyakran inkább struktúrált blézert és gombos ingeket visel. A Fashionista magazin kérdésére Durran elárulta, hogy “Jo stílusát és fűző nélküli ruhatárát a polgárháború iránti vágya inspirálta.” A Jo által viselt jelmezekből néhány hasonlít a Louis Vuitton 2019-es tavaszi/nyári kollekciójában bemutatott mellényekre és blézerekre.

Jo és Laurie még osztoznak is a ruhákon. “Több ugyanolyan jelmezt készítettünk, amit párhuzamosan hordhatnak, hiszen a regényben is egymás ruháit viselik.” – magyarázta Durran. Szóval, ha arra vágysz, hogy Chalamet fehér blúzban jelenjen meg az egyik jelenetben, a film talán azt is valóra váltja neked.

Amy

Amy mindeközben nem fél a fűzőtől, sem a nagyszoknyától. Párizsi kiruccanása erőteljesen befolyásolja kifinomult ízlését, amit csipkekesztyűk és díszes, nagy gyűrűk jellemeznek. Míg az életben meghozott döntései megkérdőjelezhetők, szatén kendői és kiegészítői elegendőek ahhoz, hogy tátva maradjon az ember szája a megjelenése miatt.

Meg

A Variety egyik interjújában Greta Gerwig ezt nyilatkozta a jelmezekről: “Egy olyan fényűző világot akartam bemutatni, ami már szinte kézzel tapintható a néző számára.” Nagyon nehéz megállni, hogy a tekintetünk ne időzzön el Meg romantikus fodrain és mintás, kötött vállkendőin. Meg egyik legszínesebb outfitjét egy csipke gallérral tökéletesítette, ami a Miu Miu 2020-as kollekciójára emlékeztet.

A levendula és zöld színpaletta, amin a ruhatára mozog, nagyon retró hatást kelt. Plusz, Watson sajátos képessége, hogy gond nélkül eléri, hogy vágyakozzam egy olyan korabeli esküvői ruha iránt, amelyet ma a korhű jellemzői miatt nagyító alatt vizsgálnának.

Beth

Beth March karaktere az alulértékelt nővér, és ő testesíti meg a bohém stílust, virág mintás ruhákkal és virágkoszorúval. Míg a ruhatára tökéletes lenne a Coachella fesztiválra, Durran elárulta, hogy “Beth nem akar divatos lenni. Egyszerű, otthoni ruhái vannak, amik nem alkalmasak rá, hogy házon kívül viselje őket.”

Beth szórakoztató viselkedése és jelleme megelőzte saját korát, hatalmas, Miu Miu-ra hajazó gallérjai és a ruháinak egyszerű szabásvonalai tökéletesen trendinek számítanak a mai napig.

A Kisasszonyok 2020. január 30-án érkezik a mozikba.

emma watson florence pugh jelmez kisasszonyok little women viktoriánus

Még több
Divat