Ezek lesznek a tél legtrendibb csizmái

Mutatjuk, melyik fazonokat keresd legközelebb az ütlezekben!

2019.11.13. 10:24

Ha téli cipőről van szó, nehéz megtalálni azt a csizmát, ami nem csak nőies, de kényelmes is. Az átlaghőmérséklet csökkenésével nem igazán vágyunk arra, hogy nap, mint naptűsarkúban szeljük át a várost, viszont télen is megtalálhatjuk a kevünkre való lábbeliket. A Prada, Bottega Veneta és a többi divatóriás kifutóján a tervezők szerencsére funkcionális cipőket álmodtak meg úgy, hogy kivételesen nem áldozták fel a stílust a kényelem oltárán. Öt divatszakember elárulja, melyek lesznek idén a legtrendibb téli csizmák.

Térdig érő csizma


“A tél legmenőbb lábbelije a térdig érő csizma lesz.” – mondja Erica Russo, a Bloomingdale’s alelnöke és divatigazgatója. “Már rég volt trendi ez a fazon, plusz szuper befektetés, hiszen évek múlva is nyugodtan hordhatod majd.” A térdig érő csizmákat jó pár éve kispadra küldte a bokacsizmák hirtelen felemelkedő trendje, de a ’70-es évek fazonjai visszatértek. “Ez a magassarkú csizma nagyon rég kiment a divatból, szóval az, hogy újra trendivé válnak nagyszerű hír.” – mondja Ida Petersson, a Browns igazgatója.

Vastag, definiált talpak

“Röviden: minél vastagabb a cipőd talpa, annál menőbb lesz a megjelenésed.” – mondja Lisa Aiken, a Moda Operandi divatigazgatója. “Ezek a csizmák a nőies cipőt kicsit megvadítják és amellett, hogy szépek, praktikusak is.” Valójában szerintünk minden téli csizma vastag talppal kéne, hogy rendelkezzen, márkától függetlenül. A tavaly életre kelt trend most éli fénykorát, főleg a goth stílus és a Mátrix hatású bőr anyagokkal kombinálva. Egy klasszikus Dr. Martens csizmával már elérheted a kellően trendi hatást. “Ha szeretnéd, hogy a Spice Girls egy új taggal (veled) bővüljön, a 032C és a Buffalo kollaborációja lesz a lehető legjobb választás télre. Nekem jelenleg ez a kedvenc téli csizmám.”

Kockatalp

Ez a fazon először a 2018-as Bottega Veneta kifutóján jelent meg, de még mindig oda vagyunk érte. Nem kell sokáig várni, hogy a szandálok után a csizmákat és más típusú lábbeliket is erre az alakra szabják. “A bokacsizmától az ünnepi cipőig a designerek több formában is belecsempészték a geometriai vonalakat a cipőkbe.”

Állatminta

Az állatminta egy új lehetőség, hogy hogyan frissítsd fel a cipőkészleted. “Az egzotikus minták a kifutókról egyenesen a boltokba repültek.” – mondja Kate Bellman, a Nordstrom divatigazgatója. Akár a neon, akár a neutrális színeket kedveljük, a legjobb, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb mintát. “A kígyó vagy krokodilminta egy merész színváltozatban kötelező darab lesz a ruhatárunkban. A barnával pedig – ami az idei tél legdivatosabb színe – még kifinomultabb hatást érhetünk el.”

Lábbelik partikra

Egy kivételt azért tehetünk a kényelmes és praktikus csizmák korában, de csak azért, mert az ünnepek közeledtével egyre több partira leszünk hivatalosak. “Mindenki tetőtől talpig csillogó és kifogástalan megjelenésre vágyik.” – mondja Aiken. Ha az extrán díszített magassarkú nem a te világod, egy lapos talpú cipőben is ugyanolyan elegáns hatást kelthetsz. “A balerina cipők hamarosan visszatérnek a köztudatba. A feminim és egyedi lapostalpú cipők, melyeket annyira szerettünk a kétezres évek elején, visszaköszönnek még. ”

Fotók: Getty Images 

cipő cipőtrend csizma téli trend trend

Még több
Divat