Ebből a titkos showroomból szerzik a Kardashian és Hadid lányok a vintage designer ruháikat

Janet Mandell gyűjteményében közel 3500 darab designer ruha található, melynek jelentős része vintage darabokból áll.

Ebből a titkos showroomból szerzik a Kardashian és Hadid lányok a vintage designer ruháikat
2019.09.27. 15:07

A Keeping Up With the Kardashians egyik friss epizódjában Kourtney Kardashian felhívja FaceTime-on Kimet, hogy kikérdezze véleményét egy vattacukor színű, mozaik mintás miniruháról.

“Ez egy vintage Dior” – kérkedik Kourtney a ruhával, melyet Kylie szépségápolási kollekciójának bemutatóján akart viselni. A Kardashian lányok a legkevésbé sem szégyenlősek, ha egy vintage designer designer darabról van szó (Főleg Kim, aki megszállottan hordja Naomi Campbell kifutón viselt ruháit). Levadászni a legnagyobb márkák vintage, esetenként archivált darabjait egyáltalán nem könnyű, főleg a véges kínálat és az egyre nagyobb népszerűségük miatt. Kourtney a csillogó Dior ruhát egy hollywoodi privát showroomtól kérte kölcsön. A showroomra tekinthetünk a stylistok Mekkájaként is, mivel bővelkedik vintage high-fashion darabokban. Az összesen 3500 kölcsönözhető darabból álló, gondosan válogatott gyűjtemény Janet Mandell tulajdonát képezi. Couture darabjaival ő a divatipar egyik titkos fegyvere.

Kourtney Kardashian Mandell Dior ruhájában.

Mandell szeret a radar alatt maradni, a sztárok közül rengetegen neki köszönhetik a legjobb vörös szőnyeges megjelenésüket, többek között Priyanka Chopra, a cseresznye színű Tom Ford ruhájával, vagy Gigi Hadid az 1980-as években készült Chanel kosztümjével.

Gigi Hadid Mandell Chanel kosztümjében.

Saját nevével fémjelzett showroomban (összesen kettőt üzemeltet, a másik Chicagóban található) több, mint 2.3 millió dollárt érő designer ruhák vannak, Chanel öltönyöktől kezdve Saint Laurent estélyi darabokig, de számos Van Cleef & Arpels nyaklánc is a birtokában van. A ’90-es évekből származó Manolo Blahnik kollekciója láttán Carrie Bradshaw azonnal szívrohamot kapott volna.

A Mandell showroom kínálatában a legújabb kollekciókból is találhatunk egy-egy darabot, ám a gyűjteménye 20%-át a ’90-es években bemutatott Valentino, Gucci, Versace és Chanel darabok teszik ki. Ezek a ritka lelőhelyű vintage darabok miatt különleges Mandell showroomja, emiatt is olyan vonzó a sztárok számára. A vintage vonalnak köszönhetően Mandellt nem lehet egy kalap alá venni az olyan amerikai ruhacsere oldalakkal, mint a Rent The Runway, The RealReal vagy az Armarium.

“A Kardashian és Hadid lányokhoz hasonló sztárok nem szívesen hordanak mai tervezésű ruhákat. A kedvenc Chanel kosztümömet, ami tavaly debütált be a kifutón, nem akarták felvenni. Nem mutatkoznak semmiben, amit akár más is viselhet. Ha Versacéról beszélnek, akkor egyértelműen Gianni darabjaira gondolnak.”

Mandell közvetlenül stylistokkal dolgozik, hogy együtt kiválaszthassák a legmegfelelőbb darabot a kliens számára. A konzultáció után a ruha hét napig lehet kölcsönben az ideiglenes viselőjénél, Mandell emellé biztosít még méretre szabást is.

Kourtney Kardashian stylistja, Dani Mitchell szerint Kourtney azért szereti Mandell gyűjteményét, mert mindegyik ruha egyedi. “A vintage darabok mellett Mandell ruhái egyfajta stílust is képviselnek. Janet elképesztő érzékkel tudja kiválasztani a legkülönlegesebb ruhadarabokat, a showroomba belépve elakad az ember lélegzete, mintha a mennyországban lenne. Ha szereted a divatot, ismerned kell Janet Mandellt.” – mondta Mitchell.

Kourtney Kardashain Mandell Saint Laurent ruhájában.

Amikor arról kérdezték Mandell, mi a titok ahhoz, hogy a megfelelő helyen kereshessük a vintage, ritka darabokat, elárulta, hogy a képességét (percek alatt le tud nyomozni bármilyen designer ruhadarabot) örökölte. Édesanyja a luxusmárkák táskáit gyűjtötte: Dior, Fendi és Kieselstein Cord darabjai is voltak. A legféltetteb kincse a Hermés Kelly típusú táskája volt, melyet szintén ki lehet kölcsönözni a showroomból.

Amikor Mandell szemlét tart a piacon, elsősorban három dologra figyel: márka, eredetiség és a legfontosabb, a szabás.

“Minden a különleges szabásokról szól. A nyolcvanas-kilencvenes években szinte csak szexi, kivágott ruhákat láthattunk a kifutókon. Van egy átlátszó, bársony darabunk a gyűjteményben, aminek olyan mély a kivágása a hátán, hogy a fenék egy része is kilátszik. Régen így játszottak a szabásokkal. Ma már túl nagy kockázat lenne csak ilyen ruhákat készíteni, de Gigi, Bella és a Kardashian lányok simán felvesznek bármit, nem félnek a túlzott dekoltázstól.”

Mandell showroomjában több, mint 3500 ruha található.

Mandell legelső showroomját két éve, Chicagóban nyitotta meg. Az első A-listás kliense Gigi Hadid stylistja, Mimi Cuttrell volt, aki egy szokatlan kéréssel fordult hozzá. Egy régi Balenciaga kabátot szeretett volna, ami ahhoz kellett, hogy tökéletesítse a modell Mary Poppins jelmezét, amit Taylor Swift szilveszteri buliján viselt. “Volt ilyen kabátom, úgyhogy végül mi öltöztettük Gigit tetőtől talpig, a kalapját kivéve.” Azóta folyamatosan hívják a sztárok stylistjai. Dolgozott már Elizabeth Sulcerrel, a Victoria’s Secret stylistjával és Monica Rose-zal is, aki Chrissy Teigent öltözteti. Mandell jelenleg Kim Kardashian és Kylie Jenner stylistjaival dolgozik.

Janet Mandell

Mandell ruháinak magas színvonala miatt szerencsés, mivel megteheti, hogy válogat a megrendelői között. “Nem szeretnék bunkó lenni, amikor egy stylist azt kérdezi, hogy milyen vintage ruháim vannak, de egyszerűen nem adhatok ruhákat B vagy C kategóriájú sztároknak. Muszáj válogatósnak lennem. Van egy Versace ruhám, amit Elizabeth Hurley hordott még a ’80-as években, de nem állok arra készen, hogy akárkinek odaadjam. Egy ilyen ruha megköveteli a különleges viselőt.”

Chanel designer dior Gianni Versace gigi hadid janet mandell kardashian kim kardashian saint laurent versace vintage vintage designer

Még több
Divat