8 dizájner táska, amin nem fog az idő vasfoga

Designer darabok, amik csak divatcikkek, hosszútávú befektetések is.

8 dizájner táska, amin nem fog az idő vasfoga
2019.07.05. 16:57

Amikor a divatvilág azokról a táskákról beszél, amik valójában befektetésnek számítanak, az lefordítva általában annyit jelent, hogy ha már egy halom pénzt elköltesz egy táskára, reméled, hogy nem csak egy, hanem jópár alkalommal lehetőséged lesz hordani. A divatkultúrában használt ‘cost-per-wear’ azt jelenti, hogy egy adott terméknek az árát lebontod annyira, ahányszor hordtad. Ez a kifejezés csak annyit jelent, hogy elkezdessz matekozni annak érdekében, hogy kevesebbnek tűnjön a termék ára. Ezt akkor szokás bevetni, ha valaki sajnál kiadni annyi pénzt egy hőn áhított designer darabra, de még akkor is szeretné elhinni, hogy megérte a vásárlás. Hogy megéri, vagy sem, csak idővel derül majd ki, mi azonban összeírtunk egy játékos listát azokról a táskákról, amiket minden évben, trendektől függetlenül, nyugodtan viselhetsz, és hosszú távon is megőrzik értéküket.

Valentino Garavani Vring

Valentino Garavani új darabja, a Vring táska arra született, hogy azonnali klasszikus legyen. Ha nem kényszerülsz rá, hogy minden nap magaddal cipeld a laptopod a munkahelyedre, ez a darab ideális jelölt a tökéletes munkahelyi táska titulusra. Mérete tökéletes, minden, amire szükséged van, pont belefér. A fekete-piros kombináció mellett van sima, klasszikus fekete és piros színben is, hogy a letisztult lookod ez a Valentino táska dobhassa fel.

Hermès Kelly 

Habár sokak szerint az Hermés legnagyobb klasszikusa a Birkin táska (rád gondolunk, Samantha Jones), azért ne zárjuk ki a listáról a Kelly nevezetű táskát sem. A darab neve eredetileg Sac à Dépêches volt, de Grace Kelly tiszteletére átnevezték, mivel ezzel a táskával próbálta eltitkolni terhességét a paparazzók elől. Azóta olyan hírességek, mint Jennifer Lopez, Victoria Beckham vagy Kim Kardashian is hordták már, amivel a régi táskát újra felemelték a klasszikusok közé. Azt mondják, egyetlen kézműves legalább 25 órán át varrja lelkiismeretesen, talán ezért is olya borsos az ára. Végülis, ez a táska, ahogy öregedik, úgy megy fel az értéke is, hiszen a piacon elég exklúzívnak számít. 

Bottega Veneta Pouch

Egy zacskónak elnevezett táska nem hangzik úgy, mint egy örök klasszikus, sőt, első hangzásra még azt sem érdemli meg, hogy egyáltalán elgondolkodjunk azon, hogy pénzt adjunk ki rá. De képzeld el azt, hogy megveszed ezt, és egész életedre letudtad ennek a táskatípusnak a megvásárlását. Szó szerint nem kell több táskát venned, amivel a hivatalos eseményeken megjelenhetsz. Ez a Bottega Veneta darab pontosan ezt kínálja. A hasított bőr, lapocskákban átszőtt clutch azt üzeni, hogy annyira gazdag vagy (vagy legalábbis szeretnél az lenni), hogy nincs szükséged rá, hogy állandóan magaddal hurcold a táskádban az egész életed, elég a minimális hely is.

A.P.C. Half Moon

Megszállottan vágysz rá, hogy te is egy igazi grande dame lehess, klasszikus francia stílussal? Menj egyenesen a legjobb forráshoz, válogass a párizsi A.P.C. márka kínálatából. Ez a táska praktikus (de nem unalmas), a növény alapú spanyol bőr finomságának hála. Pántja pedig olyan hosszúra állítható, hogy válltáskaként is simán tudod hordani. Ezt a darabot tényleg mindennel lehet párosítani, farmertől kezdve egy elegánsabb mintás ruháig. 

Dior Saddle 

Paris Hilton és Carrie Bradshaw kedvenc táskáját John Galliano 2000-ben mutatta be a tavaszi Dior divatbemutatón. Amikor Galliano 2010-ben otthagyta a divatházat, erről a táskáról sajnos egy időre elfeledkezett a divatvilág. A Saddle táska 10 év elteltével reneszánszát éli, hála Kim Jones és Marai Grazia Chiru designereknek. Az egyedi formájú mini Dior táska hivatalosan is visszatért.

Everlane Foldover 

Ha az árak miatt fáj a fejed, jó hírünk van, az Everlane mindig igekszik alacsony áron kínálni termékeit. A clutch szerű válltáska pici, szexi és finom tapintású. Akármilyen színűt választasz, ez lesz az új táskád, amit mindenhová magaddal viszel majd. 

Prada Galleria Saffiano 

Az ultimate főnőki táska, a közepes méretű design tökéletes választás bárkinek, aki olyan vállalatnál dolgozik, ahol fontos a dress code. Egyszerű szabás, csattal felszerelve, a táskába befér egy tablet, váltócipő és bármi, amire a nap folyamán szükséged lehet – anélkül, hogy a táska tömöttnek tűnne. 

Cult Gaia Ark 

Az újnak számító Cult Gaia márkát 2012-ben alapította Jasmin Larian, a táskái pedig olyan időtálló darabok, amik örökké a szekrényedben maradnak majd, túlélve minden kiselejtezést és szortírozást. Az Ark táska a márka legnépszerűbb terméke, olyan sztárok hordják előszeretettel, mint Jessica Alba, Michelle Williams vagy Rosie Huntington-Whiteley. Meglepően tágas, a legtökéletesebb helyszín, ahová magaddal vieheted egy strandi kiruccanás, ahol minden belefér, amire a strandon szükséged lenne. 

Kreditek: Photographer: Allie Holloway | Prop Styling: Linda Keil | Market Editor: Justine Carreon | Art Direction: Mia Feitel | Director of Post Production: Danny Ratcliff | Motion Graphics: Alina Petrichyn | Production: Suze Lee

designer dior galiiano prada táska valentino

Még több
Divat