A legjobb divatkiállítások idén nyáron

Fenntartható divat, Dior és Peru textilművészete

A legjobb divatkiállítások idén nyáron
2019.06.22. 10:49

A divat iránti szeretetünket és a múzeumi kiállítások okozta elégedettségünket egyesítve egy divattörténeti kiállítás a legjobb hétvégi program művészetre éhező elménknek. Idén nyáron Európa-szerte rengeteg színvonalas tárlat vár ránk, például a V&A Christian Dior kiállítása, vagy a Salvatore Ferragamo múzeum fenntarthatóságról szóló tárlata.

Salvatore Ferragamo múzeum: “Sustainable Thinking” – Firenze

Ha idén nyáron Firenzében jársz, mindenképp látogass el a Salvatore Ferragamo múzeumba.

Ferragamo és számos művész fenntartható tervezésének ünneplése és kihangsúlyozásaképpen a tárlat lehetőséget biztosít a művészek, a divattervezők, a textil- és a fonalgyártók számára, hogy új technikákkal és eljárásokkal kezdjenek bele legújabb projektjeikbe. A kiállítás leírása szerint a céljuk, hogy trejedjenek az új technikák, amik az ökoszisztéma megóvására helyezik a hangsúlyt. Itt rengenetg tudással gazdagodhatsz!

A kiállítás látogatható: 2019 április 12- 2020 március 20.

Christian Dior: Designer of Dreams – London

Használd ki a Victoria & Albert nagylelkű gesztusát, hogy meghosszabbították a tárlat nyitvatartását, foglalj le egy repülőjegyet és szállást Londonban, hiszen ez a kiállítás tökéletes anya-lánya, vagy barátnős program.

A kiállítás nem csak 200 Dior Haute Couture ruhát mutat be, hanem a Dior Archívumban található kiegészítőket, vintázs parfümöket, eredeti sminktermékeket, fotókat, filmeket, illusztrációkat, valamint Christian Dior személyes tárgyait is. Ezt a kiállítást bűn kihagyni!

A kiállítás látogatható: szeptember 1-ig.

Weavers of the Clouds: Peru textilművészete – London

Ha elvarázsol a bonyolult mintájú hímzés, de még nem ismered ennek a műveszti ágnak a gazdag történelmi hátterét, ez a kiállítás tökéletes alkalom, hogy belevágj a tanulásba. A legnagyobb designereket számtalanszor inspirálják a perui textíliák, szóval itt a lehetőség, hogy felfedezd Peru legszebb ruháit, textiljeit, fényképeit, eszközeit, illusztrációit és festményeit a spanyol inkvizíció előtt időszaktól kezdve napjainkig.

A kiállítás látogatható: Június 21. – szeptember 8.

Fair Mind: Diana Porter kortárs ékszerkészítő kollekciója – Bristol

A finom ékszereknek etnikai és fenntarthatósági szempontból általában homályos a története. Szerencsére ez a tendencia változásnak indult.

Ez a kiállítás 25 egyedi ékszert mutat be, aminek alapjai a sárga, fehér és rosegold drágakövek. A kollekció azt reméli, hogy a finom ékszerek designja a fenntarthatóságra és az etikus gondolkodásra ösztönzi az iparágat, anélkül, hogy mindez a szépség és a luxus kárára menne. A kiállítás leírása szerint az ékszerkészítő számára kiemelten fontos, hogy felelős forrásból származzanak a kövek, méltányos kereskedelem által.

A kiállítás látogatható: április 5. – június 30.

dior Európa kiállítás kultúra múzeum

Még több
Divat