Tom Ford lesz az Amerikai Divattervezők Tanácsának új igazgatója

Júniusban veszi át Diane von Fürstenberg helyét a CFDA elnökségi posztján

2019.03.22. 14:02

Tom Ford veszi át Diane von Fürstenberg helyét a CFDA elnöki székében. A CFDA, vagyis Council of Fashion Designers of America, magyarul Amerikai Divattervezők Tanácsa szervezet célja, hogy segítsék az ország divattervezőit, és az alapítványukon keresztül támogassák a fiatal tehetségeket és a szakirányú képzéseket.

A szervezet minden évben megrendez egy díjátadót, ahol nem csak az iparág legkiemelkedőbben teljesítő személyeit díjazzák, hanem egyben adományt is gyűjtenek, hogy támogathassák a fiatal tervezők oktatását, karrierük beindítását és létrehozzanak különböző inkubátor programokat. A világon a CFDA a legjelentősebb divatszervezet, tagjai között van Virgil Abloh, Carolina Herrera vagy Tommy Hilfiger is.

“Európából visszatérve Amerikába azt érzem, hogy az USA a legelszigeteltebb ország a világon. Mindannyian befelé fordulunk, és csak a saját dolgainkkal törődünk.” – mondta Tom Ford egy interjúban. “A legfontosabb, amit az amerikai divatnak meg kell tanulnia annak érdekében, hogy relevánsabb legyen a divatvilágban, hogy ne csak amerikai legyen, hanem nemzetközi is.”

A designer júniusban kezdi elnökségét a szervezetnél, és elsődleges célja a New York-i divathét megújítása lesz.

Tom Ford, akinek munkásságát már hétszer is díjazta a CFDA, közvetlenül a szervezet vezérigazgatója, Steven Kolb mellett fog dolgozni. Ford elnökségének kezdete egyben azt is jelenti, hogy Diane von Fürstenberg három év után átadja a vezetést. Fürstenberg 2006-ban került be az elnökségi tagok közé, majd 2015-ben választották elnöknek.

“Amikor először bekerültem, akkor egy anyára volt szüksége a szervezetnek. Most pedig inkább egy úttörőre vezetőre. Azt gondolom, hogy Tom nagyszerű tervező és gondolkodó is, és olyan személy, akit a többi tervező is tisztel és nagyra becsül. Tom kozmopolita személyiség, aki nemzetközi cégeket felépített a semmiből.”

CFDA diane von furstenberg divat szervezet tom ford

Még több
Divat