A legemlékezetesebb kesztyűs pillanatok

A film-, zene- és divattörténelemben

2019.02.18. 20:01

Ha a kiegészítőkről van szó, a kesztyű valószínűleg az utolsó utáni gondolatod, ami szóba jöhet ha egy eseményre készülődsz, ugye? Nagy hiba, meg is mutatjuk miért.

Egy Londonban nemrég nyílt kesztyűkiállítás örömére a teljesség igénye nélkül emlékezzünk meg a legnagyobb ikonok által viselt kesztyűkről!

Margot Tenenbaum

Lehetne jobban kezdeni egy ilyen listát, mint a megszelídíthetetlen, örök vad Margot Tenenbaum-mal? A modern múzsa meghatározta a kétezres évek női karaktereit a független filmekben. A jelmeztervező Karen Patch Wes Andersonnal karöltve alakította ki Margot ruhatárát, többek között egyedi Fendi szőrmékkel, Hermés kézitáskákkal, és a tervező saját teniszruhájával gazdagítva. Miss Tenenbaum karaktere szerint hiányzó gyűrűsujját azonban az egész film alatt el kellett takarni, ez pedig egy lehetőség volt, hogy Gwyneth Paltrow csodás kesztyűkben szaladgáljon a filmben. Margot Tenenbaum kesztyűs ruhaösszeállításai a nagy kedvenceink!

Rihanna Swarovski kristály ruhája a 2014-es CFDA díjátadón

Mindannyian emlékszünk arra a mondatra, amit Rihanna mondott pár éve, amikor egy újságíró megkérdezte, miért átlátszó szinte teljesen az Adam Selman estélyije: „Csajszi, dehát Swarovski kristályokkal van kirakva!“ Az elmúlt évek legikonikusabb divatpillanatát Rihannának köszönhetjük, de kiegészítők nélkül a ruha önmagában nem lenne ennyire felejthetetlen, ezért utólag is szeretnénk gratulálni a zseniális Adam Selmannak. Ha nem lenne elég a kristályokból, akkor nézd meg Rihanna ujjbegyeit – azokat is kristályok borítják!

Rita Hayworth, a femme fatale

A Hollywood-i glamour csúcsán Rita Hayworth sztriptíztánca elállította a rajongók lélegzetét az 1946-os Gilda című filmben. Az ikonikus jelenethez ikonikus ruha dukál, nem véletlenül, hogy ő lett az abszolút ‘femme fatale’, hisz úgy szabadította ki karjait a fekete szatén kesztyűből, ahogyan senki más.

Raf Simons 2014-es Dior bemutatója

A belga designer, Raf Simons lenyűgözte a kritikusokat a legelső couture bemutatójával 2012-ben, Párizsban. Ebben az évben váltotta John Galliano-t, mint a Dior kreatív igazgatója.

Simons, aki egészen addig inkább férfidivattal foglalkozott, belevetette magát a couture világába. Az eredmény? Egy gyönyörű, letisztult, elegáns kollekció, amit időtállósága miatt bármikor viselnénk.

Prince, 1985, Brit Awards

A néhai zenész volt kérdés nélkül az egyik nagyobb férfi divatikon az univerzumban. Az elképesztően tehetséges és legendás Prince sikkes fehér kesztyűt visel, miközben a legjobb nemzetközi énekes díját veszi át a Brit Awards-on.

Madonna, Like a Virgin

Bár a pop királynője legtöbbször ujj nélküli sportkesztyűket viselt, konzekvensen halhatatlanná tette a csipkét, mint a divat egyik alapdarabját. Elképzelhetetlen, hogy egy nyolcvanas évek témájú jelmezes buliba ilyen kesztyű nélkül érzkezzünk!

Nicole Kidman, Moulin Rouge

Baz Luhrmann 2001-ben bemutatott musicalje, a Moulin Rouge igazi vizuáls ünnep. Nicole Kidman szürreális karakterétől kezdve Catherne Martine díszlettervező által megteremtett látványvilágán át egészen a betétdalokig. A jelmezek lélegzetelállítóan gyönyörűek. Divatszemmel nézve? J’adore!

Lady Gaga a 2015-ös Oscar-gálán

Kevés olyan előadóművész van, aki képes megidézni és különleges érzékkel átalakítani a divat és a popzene kultúráját. Lady Gagának ez sikerült. Csodáljuk meg ezt a gyönyörű Azzedine Alaïa estélyit, amiben az énekesnő ragyogóan festett!

divat gála kesztyű zene

Még több
Divat