Hogyan állítsuk össze kapszula ruhatárunkat?

Így válogasd össze téli kapszulagardróbod alapdarabjait!

2018.12.12. 12:02

A kapszulagardrób fogalma manapság már nem új keletű dolog. A könnyen variálható ruhatár lényege pontosan abban rejlik, hogy minél kevesebb ruhadarabbal a lehető legtöbb szettet alakíthassuk ki. Ám a kapszula ruhatár megvalósításához vezető út cseppet sem egyszerű, ezért összeszedtünk néhány tippet, hogyan is kezdj neki!

A minimalista ruhatár létrehozásához elsőként nehéz döntéseket kell hozni. Vedd sorra a teljes gardróbod és tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

1. Használható állapotban van?

Nézd meg jól minden ruhádat és vizsgáld meg, mennyire vannak jó állapotban. Gondolj csak bele, miért lenne szükséged egy olyan pólóra vagy pulcsira, ami már tele van bolyhokkal? Légy nagyon kritikus! Hiába imádod azt a ruhát, ha nincs hordható állapotban, úgysem fogod már felvenni.

2. Hányszor volt rajtad?

Emlékezz vissza, hogy az elmúlt évben hányszor viselted, és hányszor vennéd még szívesen fel. Ez az a pont, ahol őszintének kell lenned saját magadhoz, mert itt dől el, milyen ruha lesz majd a következő ciklusod alapdarabja.

 3. Jól áll?

Itt megint csak az őszinteségé a főszerep. Ha nem vagy biztos benne, nyugodtan hívd meg a lehető legszókimondóbb barátnőd és kérdezd meg minden egyes bizonytalan pontnál, mit gondol róla. Lehet, hogy veszekedés lesz a vége, de legalább engesztelésként elhívhatod őt kapszulagardrób shoppingra.

4. Imádod?

A minimalista ruhatár lényege pontosan az, hogy kizárólag olyan ruhadarabokat tartalmazzon, amikbe fülig szerelmesek vagyunk. Különben szinte biztos, hogy nem fogjuk őket viselni. Tedd fel magadnak a kérdést: Imádom vagy csak “jó lesz ez még”?

Ha a szelektálásnak vége, jöhet a móka! Természetesen minden stílushoz lehet kapszulagardróbot készíteni. A cél az, hogy személyiségünk és életvitelünk alapján alakítsuk ki szekrényünk tartalmát!

alapdaabok gardrób kapszula tél

Még több
Divat