Kizöldülünk 2017-ben!

A Pantone Color Institute idénre a természet egy vibráló árnyalatával lepett meg minket.

Kizöldülünk 2017-ben!
2017.01.06. 16:18

2000 óta a Pantone Color Institute minden évre kiválasztja azt a színt, ami a legjobban megfelel a közhangulatnak. Az éppen aktuális szín befolyásolja a trendeket mind a lakberendezés, az építészet, a divat, de még az élelmiszeripar világában is. 2016-ban a megszokottól eltérő módon két színt választottak, és idén is sikerült meglepetést okozniuk: a Greenery üde zöldjére esett a választás.

Laurie Pressman, a Pantone alelnöke szerint egyre nagyobb az igény arra, hogy kapcsolatban legyünk a természettel és a valósággal, meg kell tanulnunk elszakadni a technológiától. Ez a szín az egységről és a közösségről szól. Minimalista és környezettudatos, előtérbe kerülnek az újrahasznosított anyagok. A tavasz első hajtásaira emlékeztet, az újjászületést és az újrakezdést szimbolizálja.

greenery

Gucci SS17

Úgy tűnik a divattervezők is osztják ezt a véleményt, hiszen ez a szín dominált a New Yorki-i divathéten, bekerült többek között a Gucci, Kenzo, Michael Kors, Zac Posen és több  divatház repertoárjába.

Ezen felül a Pantone a 90-es évek óta minden évben kiad egy palettát, ami meghatározza a tavasz színvilágát. 2017 tavaszán ezek a színek lesznek a meghatározóak:

pantone17

pantone17_2

A színek balról jobbra, felülről kezdve: Island Paradise, Flame, Lapis Blue, Primrose Yellow, Island Paradise. Bottom Row: Hazelnut, Kale, Pink Yarrow, Greenery, Pale Dogwood.

És milyen trendek várhatóak még az új évben? A következő példákból is látszik, hogy nem fogunk unatkozni tavasszal. Érdemes még az új év beköszönte előtt kiszortírozni a szekrényeket, hogy biztos beférjenek a legújabb, legdivatosabb darabok.

●      Csík minden mennyiségben! Legyen az bohó vagy bankár stílus, vízszintes és függőleges csíkokat fogunk hordani tavasszal.

stripes17

●     Félvállas, illetve kivágott vállas megoldások A legtöbb designer szerint idén tavasszal nincs helye az unalmas ujjaknak. Legyen az ejtett vagy kivágott vállú felső, az biztos, hogy valahogy ki fog lógni az a bőrfelület.

shoulders17

●     Visszahajtott derekak Ez a szezon nem az unalmas derékvonalról fog szólni, minden ruhadarab az aszimmetriára törekszik. Ezekkel az alsórészekkel biztos nem lehet majd öveket hordani.

corsets17

17 2017 csíkok derekak divat greenery pantone SS17 trendek vállak

Még több
Divat