5 trend, ami divatba jön 2017-ben, és 5, amitől elbúcsúzhatunk

5 trend, ami divatba jön 2017-ben, és 5, amitől elbúcsúzhatunk
2016.12.31. 20:10

Minden évben látunk új divattrendeket és olyanokat, amiknek végképp leáldozik. Vajon 2017-ben hogyan változik majd az öltözködésünk? Mik a legfontosabb darabok, sziluettek, anyagok, amiket világszerte hordani fognak a divat kedvelők, és melyek azok, amiket elhagynak? Az amerikai ELLE olyan nagyáruházak szakértőitől kapott bennfentes tippeket, mint a Saks Fifth Avenue, a Bloomingdale’s, vagy a Shoebox.

AMI JÖN:

CSÍKOK

stripes

„A csíkok éppolyan alapvetőek lesznek, mint korábban a sima fehér póló” – mondja Roopal Patel, a Saks Fifth Avenue divatigazgatója. „A trend már két-három szezon óta tart, és még jobban előretör”.

 

FELTŰNŐ TORNACIPŐK

sneakers

„A tornacipő a következő évben is elképesztően népszerű lesz” – mondja Gennie Yi, az Intermix buyere. „Sokoldalúságuk miatt sosem lehet megunni őket. Glitter, leopárdminta, szatén részletek jelennek meg rajtuk, amivel keresetlenül is hozzátesznek az outfitünkhöz.

 

MŰVÉSZET A RUHÁKON

arty

„Már idén is láthattuk a művészetek által inspirált mintákat a ruhákon” – mondja Kate Foley, a Vestiaire Collective divatigazgatója. „Számos márkát – például a Roksanda, Céline, J. W. Anderson, Proenza Schouler, Marni, Valentino – egy-egy konkrét művész munkája inspirált. A festményszerű printek, minták, és az erős művészeti utalások 2017-ben is velünk maradnak.”

 

KÖNNYED ELEGANCIA

sporty

„A figyelem a könnyed elegancia felé fordul 2017 tavaszán” – mondja Brooke Jaffe, a Bloomingdale’s ready-to-wear divatigazgatója. „Továbbra is fontosak lesznek a sportok által ihletett darabok.”

 

PAPUCSFORRADALOM

mules

„Ami nagyon erősen megmutatkozik 2017-ben cipő fronton, az a papucs előretörése” – mondja Sean Kirschenbaum, a The Shoebox társtulajdonosa. „Lapos, törpesarkú, szalmatalpú- és sneakerpapucsok, bársonyból, szaténból, vászonból, mintákkal és részletgazdag hímzéssel – már 2016-ban is láttunk belőlük, de 2017-ben még nagyobbat ütnek!”

 

AMI MEGY:

 

FŰZŐK

corset

2016-ban eljött a fűzők nagy pillanata, de mivel a sajtóban nagyon erős volt a jelenlétük, nem vagyok biztos benne, hogy a designerek továbbra is foglalkoznak velük” – mondja Kate Foley.

 

SKINNY JEANS

skinny jeans

A farmerok piacán hatalmas változás áll be: a sztreccs anyagú szoros farmerok évekig uralták a terepet, de ennek vége: a vintage, bővebb sziluettek visszatérnek.

 

ROMANTIKA

romantic

2016 cuki romantikáját a frissebb grafikus interpretációk váltják fel. A finom alsónemű-szerű megjelenés után jönnek az erőt sugárzó részletek, a romantikus és fényűző bársonyok most modernizált, laza viseletként újulnak meg.

 

MAGAS SARKAK

highheels

A tízcentis vagy annál magasabb cipősarkak eltűnőfélben vannak! „A nőket manapság jobban érdekli a kényelem és a gyakorlatiasság. Szívesebben fektetnek be olyan cipőbe, ami egyszerre stílusos és elég kényelmes is ahhoz, hogy gyalogolni meg tömegközlekedni lehessen benne” – mondja Kirschenbaum. Ezért is olyan nagy a kereslet a tornacipőkre és az alacsony, tömör sarkú cipőkre.

 

EGYSZERŰ FEHÉR TORNACIPŐK

whitevans

„Úgy tűnik, a sima, klasszikus tornacipők már nem lesznek elég érdekesek”- mondja Patel. „Most majd a díszített, akár emojikkal és logókkal ékesített darabokat fogjuk hordani!”

2016 2017 divat papucs sarok skinny jeans tornacipő trend

Még több
Divat