Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Zsiga Melinda
Zsiga Melinda
kick-box bajnok

Az állami gondozott gyerekek egyik legnagyobb hazai példaképe Zsiga Melinda, akit édesanyja otthagyott a kórházban, első nevelőszülei lemondtak róla, második nevelőcsaládjában pedig bántalmazták. Így aztán a sportba menekült, hogy bizonyítsa, mindenkinél jobb sportoló válhat belőle. Két világbajnoki bronzéremmel a háta mögött most a cigányokkal kapcsolatos előítéletek ellen harcol.

 

 

Kétszeres amatőr világbajnoki bronzérmes kick-boxos low-kick kategóriában, emellett világ- és Európa Kupa III. helyezett, többszörös amatőr és profi magyar bajnok K-1-es versenyző. Zsiga Melinda ökölvívóként és bikinimodellként is kipróbálta magát, mielőtt rátalált igazi szenvedélyére, a kick-boxra.

Az ígéretes sportkarrier azonban nem volt előre megírva a nagykönyvben Melinda számára. Gyerekkorát állami gondozásban töltötte, miután édesanyja otthagyta a siófoki kórházban, három nevelőcsaládnál is élt.

Különösen fontos számára a sport, illetve hogy másokkal is megszerettesse a mozgást. Saját tapasztalatából tudja, hogy számára mekkora segítség, milyen motiváló erő volt. A sport által tudott felülkerekedni azon, hogy halmozottan hátrányos helyzetből indult az élete: roma származású, állami gondozott gyerekként többször találkozott a kiközösítéssel, a megkülönböztetéssel és az előítéletességgel. Célja, hogy megmutassa – ezáltal másokat is motiválva –, hogy ilyen halmozottan hátrányos helyzetből is bárki képes lehet kitörni, „csupán” hatalmas lelkierő és kitartás kell hozzá.

A sport mellett szívügye a kóbor cicák segítése és megmentése. Neki is van két kis bársonytalpúja: Oreo cica és Törpilla.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063616350637

Instagram: https://www.instagram.com/m.e.l.c.s.i/

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

ELLE Wonder Woman további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE