Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Flesch Andrea
Flesch Andrea
jelmeztervező, stylist

Az Oscar-díjakat odaítélő Amerikai Filmakadémia tavaly 397 emberrel bővítette tagjainak számát. Köztük volt Flesch Andrea is, aki jelmeztervezőként a jövőben maga is szavazhat arról, melyik jelölthöz kerüljön az arany szobrocska. Több mint 50 hazai és nemzetközi játékfilm stáblistáján tűnt már fel a neve, rutinosan jár-kel a hollywoodi sikerprodukciók kulisszáiban.

 

Öltöztető asszisztensként kezdte pályafutását Flesch Andrea, olyan filmekben, mint a Sándor Pál rendezte MISS ARIZONA (1988), vagy a Martin Donovan és Adrienne Shelly főszereplésével készült A semmi ágán (1990).

Az 1990-es évek közepén már jelmeztervezőként dolgozott olyan produkciókban, mint a Veszélyes zóna és a Szomorú vasárnap. Ezután Andrea több nagyszabású produkcióban is kipróbálta magát, dolgozott Peter Greenway rendező oldalán a Tulse Luper bőröndjei című filmsorozatban, a 2007-es Mrs. Ratcliffe forradalmában, valamint Gonzalo López-Gallego misztikus thrillerében, az Open Grave-ben.

Nevét szélesebb körben a 2014-ben bemutatott The Duke of Burgundy című romantikus filmdráma után ismerhettük meg. A produkcióban végzett munkáját számos díjkiosztón és filmfesztiválon elismertek, többek között a Londoni Filmfesztiválon, a Les Arcs Európai Filmfesztiválon és az IndieWire Critic's Poll-on. Egy évvel később már olyan A-listás hírességeknek tervezett jelmezeket, mint Robert Pattinson az Egy vezér gyermekkora című filmben.

A Kémek küldetése című sorozattal 2016-ban és 2017-ben is elnyerte a legjobb jelmeztervezőnek járó díjat a Canadian Screen Awards-on. Enyedi Ildikó oldalán közreműködött A feleségem története című magyar alkotásban, a Gárdos Éva rendezte Budapest Noirban, valamint Till Attila Tiszta szívvel című filmjében. A Colette című 2018-as moziban olyan sztárok jelmezeiért felelt, mint Keira Knightley és Dominic West.

Legismertebb alkotása mégis a 2019-ben bemutatott Fehér éjszakákban látott ikonikus virágruha, amelyet a főszereplő, Florence Pugh viselt – a több mint 10 ezer selyemvirágból álló kosztümöt végül 65 ezer dollárért árverezték el, a befolyt összeggel a New York-i tűzoltóság koronavírus elleni harcát, valamint a tűzoltók családjait támogatták.

 Web: http://www.andreaflesch.com/

Instagram: https://www.instagram.com/andrea.flesch/?hl=hu

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

ELLE Wonder Woman további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE