Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Dr. Gyurkó Szilvia © Fotókredit: Csibi Szilvia
Dr. Gyurkó Szilvia
gyermekjogi aktivista

Digitális szülőség, gyerekrészvétel, gyermekbarát média – csupán néhány azon gyermekvédelemmel kapcsolatos fogalmak közül, amelyeket az elmúlt években jól a fejünkbe véstünk. Mindezt Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivistának és az általa alapított Hintalovon Alapítványnak köszönhetjük, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy jobb legyen Magyarországon gyereknek lenni.

 

Az ELTE-n szerzett jogi diplomát dr. Gyurkó Szilvia, aki aztán gyermekjogi és gyermekvédelmi tanulmányokat folytatott a Columbia Egyetemen, New Yorkban, de végzett kurzusokat a Genfi Egyetem és a Harvard szervezésében is. Jelenleg a MOME Doktori Iskolájának PhD hallgatója társadalmi innováció design kutatási témával.

Szilvia dolgozott az Országos Kriminológiai Intézet kutatójaként, majd az UNICEF Magyar Bizottságának gyermekjogi igazgatója volt. Az ESZTER alapítvány jogászaként mintegy kilenc éven keresztül nyújtott segítséget szexuális erőszak áldozatává vált gyerekeknek és családjaiknak.

Számos kutatást végzett gyerekekkel szembeni bántalmazás témájában, fejlesztett képzési programokat, és tart tréningeket szakembereknek a gyermekbántalmazások megelőzése és hatékony kezelése érdekében.

2015-ben jelent meg Rám is gondoljatok című könyve a gyermekközpontú válásról és az elvált szülők gyerekeinek jogairól.

2016-ban alapította meg a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt, amelynek gyermekjogi, gyermekvédelmi és gyermekrészvételi programjai mára itthon és külföldön egyaránt elismertek.

Rendszeresen publikál szakmai anyagokat tudományos folyóiratokban, valamint gyermekjogi érzékenyítő cikkeket a wmn.hu online magazinban. Egy gyermeke van.

Web: https://hintalovon.hu/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_GCamOIlr_LSbzfBwiepMg

Instagram: https://www.instagram.com/hintalovon/

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

ELLE Wonder Woman további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE