Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Minya Viktória © Száraz Katalin
Minya Viktória
parfümőr

Egy Mikulás-ajándékozásra kapott Salvador Dalí parfüm indította el a lavinát, ami után gyerekként mániákusan kezdte gyűjteni az illatmintákat. Ma már Minya Viktória saját illatkreációival találkozhatunk a világ luxusparfümériáinak polcain. A közgazdászból lett első magyar női parfümőr debütáló illata, a Hedonist az illatok aranykorába repít vissza.

 

 

A Parfums Viktoria Minya tulajdonosa és parfümőre 2003-ban költözött Párizsba, hogy ott fejezze be tanulmányai utolsó évét az Erasmus programmal. A közgazdasági diploma kézhez vétele után HR-területen helyezkedett el, munkája mellett évekig gyűjtögette a tandíjat a francia Riviérán található Grasse-i Parfüm Akadémiára, melyet végül 2009-ben évfolyamelsőként végzett el.

2011-ben saját parfümházat alapított. Debütáló illata, a Hedonist 2013-ban jelent meg, mára kultusz illattá nőtte ki magát, melyért Beverly Hillstől Shanghajig rajonganak szerte a világon. 

Viktória illatos előadásokat, parfümkreációs workshopokat és kurzusokat tart a világ minden táján; saját sorozatán túl más márkáknak is készít illatokat, vagy éppen Michelin-csillagos séfekkel dolgozik együtt különleges alkotásokon. Emellett egy 6 éves kislány édesanyja és jelenleg pszichológiát tanul az egyetemen. Szenvedélyesen szeret új dolgokat tanulni, olvasni és táncolni.   

Web: https://viktoriaminya.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ParfumsViktoriaMinya/?locale=hu_HU

Instagram: https://www.instagram.com/parfumsviktoriaminya/?hl=hu

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

ELLE Skin and Body további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE