Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Magyar Eszter © Bosco Shane
Magyar Eszter
sminkmester, @makeupbrutalism

A humán esztétikát jókora adag társadalomkritikával ötvözi Magyar Eszter szólóprojektje, a Makeupbrutalism, ami nemzetközi ismertséget hozott a sminkmesternek. Alkotásai nyíltan trendellenesek, és az autentikus látásmódot promotálják. Célja nem a szépségnormák átformálása, hanem azok fontosságának megkérdőjelezése a mai társadalomban.

Sminkes tanulmányait 2011-ben kezdte a KREA Design Iskolában Magyar Eszter, aki a vizsgájáról egyenesen egy fotózásra ment. A későbbiekben Berlinben és Mumbaiban lett ügynöksége, dolgozott a Fila és Nanushka kampányain, munkái a Harper’s Bazaar, az ELLE, a Marie Claire és a NYLON címlapjain jelentek meg.  

2019-ben költözött el Magyarországról. A nemzetközi áttörést mégis a 2018 óta futó, Makeupbrutalism nevű projektje hozta el neki a pandémia alatt. Ebben a projektjében szembement mindennel, amit addig tanult. Megkérdőjelezett és újradefiniált, ami erős reakciókat váltott ki sokakból. Eleinte az Instagram leggyűlöltebb beauty fiókjaként hivatkoztak rá. 

Egyedi, a smink és a művészet határán egyensúlyozó vizuális nyelvezete nagy visszhangot generált a szakmán belül is, több márka és magazin is felfigyelt rá. Cikkezett róla az I.D. Vice, a Dazed Beauty, a The Guardian, a Die Zeit, a Wonderland, a Numero Berlin. Kliensei között szerepel többek között a Gucci Beauty, a Victoria Beckham Beauty, a Farfetch, a Byredo, a Make up for Ever, de készített videós installációkat Tokió utcáira, illetve a svéd Folk-Operának is.

Eszter munkája a Makeupbrutalism világán belül is nagyon sokrétű, a kollaborációk mellett workshopokat tart, illetve editorialokat fotóz magazinoknak, valamint kiállít.

Feminista nézőpontjának célja a „female gaze” radikalizálása. A fókuszpont, a szépségideálok átformálásáról a fontosságuk abszolút megkérdőjelezésre helyeződött át az évek során. 

Eszter jelenleg a Makeupbrutalism projekt mellett egy angol innovatív makeup márka art directoraként dolgozik Londonban, és következő kiállítására készül.


Web: https://www.makeupbrutalism.com/

Facebook: https://www.facebook.com/makeupbrutalism/

Instagram: https://www.instagram.com/makeupbrutalism/

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

ELLE Skin and Body további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE