Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szabados Ági © Bognár Bogi
Szabados Ági
Nincs időm olvasni kihívás (NIOK) alapító, televíziós műsorvezető

Egyik legnagyobb szenvedélyét a Harry Potter-regényeknek köszönheti Szabados Ági, akinél az olvasás és a könyvek iránti rajongás előbb misszióvá, majd új hivatássá nőtte ki magát. Irodalomterapeuta végzettséget szerzett, saját könyvkiadót alapított, és közel 50 ezer fős közösséget épített, hogy segítsen az embereknek újra felfedezni az olvasás örömét.

 

 

A tévénézők a híradóból ismerhették meg Szabados Ágit, akinek pályafutása a Szegedi Városi Televíziónál kezdődött hírolvasóként, ezt követően a Sportklub, 2014-től pedig az RTL Klub híradóját vezette. 2022 novemberétől az RTL Klub Reggeli című műsorának egyik műsorvezetője. 

Az internetes közösség azonban egy másik oldalát fedezhette fel: a lelkes könyvmolyt, aki bárkivel képes elbeszélgetni egy jó könyv társaságában. Az olvasásnépszerűsítés elkötelezett és aktív híve ma már elmondhatja magáról, hogy saját könyvesboltja és kiadója van: a Libertine Könyvkiadó és Könyvesbolt alapítója.

Ági 2017 januárjában hozta létre Nincs időm olvasni kihívást (NIOK) mint Facebook-csoportot – ebből nőtte ki magát csupán néhány év alatt Magyarország legnagyobb és legtevékenyebb, online könyves közössége, amely ma már közel 60 ezer tagot számlál. Az alapítás óta, tehát immáron több mint öt éve minden hónapban ajánl egy könyvet, amelyet a csoport tagjai közösen olvasnak, valamint meghatároz egy témát is, amelyhez kapcsolódva egyéb műveket is el lehet olvasni. A közös könyv megtárgyalására minden hónap végén, egy élő online kibeszélőben kerül sor, amely később visszanézhető Ági YouTube-csatornáján is.

2020 őszén Ági egyik legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy létrehozta előbb a saját könyvesboltját, majd a könyvkiadóját is a Libertine brand alatt. A Margit híd budai hídfőjénél található Libertine Könyvesboltot 2022 őszén követte a szegedi boltnyitás. Hasonlóan dinamikusan növekszik a Libertine Könyvkiadó, amely már közel 20 könyvet jelentetett meg, változatos portfóliója a magyar mellett immár külföldi címekkel is bővült. 

Ági könyvajánlóival a saját Instagram-felülete mellett a Libertine Könyvesboltok vagy a Nincs időm olvasni kihívás social media felületein is találkozhatunk. Már két évadot élt meg saját fejlesztésű videósorozata, a YouTube-on látható Mutasd a könyvespolcod!, emellett 2022 második felében futott a Szabados Ági könyves podcastje című műsora. Személyesen országszerte lehet vele találkozni könyvtárak és iskolák olvasásnépszerűsítő programjain, valamint félévente az általa életre hívott NIOK-napon is, amelynek keretében a Facebook-csoport tagjai és a Libertine olvasói, vásárlói egy egész napot töltenek együtt.

Web: https://szabadosagnes.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/szabadosagnes1

Instagram: https://www.instagram.com/szabadosagi/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCHEvqtNkkAEED7U5fgsMfpg

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

ELLE Content Creator további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE