Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Korn Anita © Korn Beatrix
Korn Anita
@ruhastory

Mindig is a történetek érdekelték Korn Anitát – nemcsak a ruháké, hanem az emberi sorsoké is. Riporterként és felelős szerkesztőként otthonosan mozog a hagyományos és a közösségi média világában, így próbálja közelebb hozni a közönséghez másik nagy szenvedélyét, a fenntartható divat témakörét.

 

A „ruhastoryk” szorosan összekapcsolódnak az emberi történetekkel Korn Anita világában. Hisz annyi mindent rejtenek magukban a textilszálak: onnantól, hogy valaki egy távoli országban leszedi a gyapotot ahhoz a pamutruhához, aztán más megtervezi, megvarrja, és végül jövünk mi, akik viseljük, és emlékeket gyűjtünk bennük.

Kommunikáció szakon szerezte az első diplomáját, és 20 évesen már az egyik nagy kereskedelmi csatornánál helyezkedett el Korn Anita, akinek olyan műsorok fűződnek a nevéhez, mint a Magellán, a Napló, a Keresem a családom vagy az Ide Süss!

A jelenleg is televíziós kreatív producerként dolgozó Anitára az igazi szenvedélye azonban munkaidőn kívül talált rá. Egészen pontosan a MOME falain belül: itt szerezte másoddiplomáját 2017-ben Design- és Művészetmenedzsment mesterszakon. Szakdolgozatát a fenntartható divat témájában írta, és azóta igyekszik a lehető legközérthetőbb módon továbbadni azt a tudást és tapasztalatot, amit szerzett.

Ruhastory című YouTube-sorozatában ismert emberek gardróbjába és magyar tervezők műhelyeibe, showroomjaiba pillant be. Az elmúlt 3 évben több mint 100 ilyen videó készült, amelyekből egyértelműen kiderül, mindenkinek a szekrénye rejt különleges kincseket. Legyen az egy second hand pulcsi, egy designer táska vagy a nagymamától örökölt dzsörzéruha. Mindennek van története, amihez kötődni tudunk, ami az árától függetlenül értékessé teszi és tartalommal tölti azt meg. Sokszor szívmelengető tartalommal. 

Hiszi, hogy a fenntarthatóság témájához lehet szórakoztató formában is nyúlni, nem pedig csak lelkiismeret-furdalást keltve. Hogy a divat megmaradhat játéknak, örömnek, önkifejezésnek úgy, hogy közben tudatosak maradunk, odafigyelünk a bolygónkra és egymásra is.

És ha már egymásra figyelés. A fenntartható divat témájába a társadalmi felelősségvállalás is beletartozik, ami az ő esetében jótékonysági gardróbvásárokat és tervezői együttműködéseket jelent. Az egyik Ruhastory vásáron több millió forintot gyűjtöttek az ukrajnai háború elől menekülőknek, az összefogás pedig bebizonyította, hogy igenis lehet ruhákon keresztül segíteni.

Jelenleg a kislányát várja, aki júniusban érkezik a családjukba, a párja három kislánya és az örökbefogadott Kókusz kutyus mellé. Szeretné, ha a gyerekeik nem egy klímaszorongó világban nőnének fel, hanem egy olyanban, ahol komolyan vesszük az unalomig csépelt fenntarthatóság szó valódi jelentését: azaz nem zsákmányoljuk ki a Földet a következő generációk elől. Ehhez pedig nemcsak a fejünkben, hanem a gardróbunkban is rendet kell tennünk. 

Gyakran moderál kerekasztal beszélgetéseket design, divat és fenntarthatóság témában, workshopokat tart, ezen kívül pedig a MOME MUKUME képzésén alkalomszerűen óraadóként is jelen van. 

Facebook: https://www.facebook.com/korn.anita

YouTube: https://www.youtube.com/@ruhastory

Instagram: https://www.instagram.com/korn.anita/?hl=hu

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

ELLE Content Creator további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE