Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Dr. Benkovics Júlia
Dr. Benkovics Júlia
szülész-nőgyógyász, @magunkrol

Lányos családba született, és egész életét fantasztikus nők között töltötte dr. Benkovics Júlia. Innen egyenes úton haladt afelé, hogy ő is a nőkkel, a női testtel foglalkozzon hivatásszerűen. Nagy vágya az, hogy minden nő értse és szeresse a teste működését – ehhez próbál segítséget nyújtani közösségi felületein.

 

Már esti mese helyett is szüléstörténeteket hallgatott dr. Benkovics Júlia, aki ennek köszönhetően azonnal otthon érezte magát a szülész-nőgyógyász szakmában. Amikor négy évvel ezelőtt megszületett a fia, azt hitte, mindent tud a szülés és a születés tudományáról, és meglepve botlott újabb és újabb kérdésekbe. Ez az élmény segített neki megérteni azt, milyen kiszolgáltatott egy nő az egészségügyi rendszerben és a betegségek világában. Ekkor indított egy Instagram-oldalt, ahol azóta is a leggyakrabban felmerülő nőgyógyászati kérdéseket foglalja össze röviden és hétköznapi nyelven.

A női test szép és érthető összefüggésekkel dolgozik, egy kis idegenvezetéssel bárki számára átlátható. Aki érti és ismeri a testét, sokkal jobban érzi magát benne – ő azért dolgozik, hogy minél több ilyen nő éljen közöttünk. Ennek jegyében idén márciusban jelenik meg első könyve, amely úgyszintén a Magunkról címet kapta. A kötetben tabuk nélkül mesél a női testről, hogy a kiskamasz korosztálytól egészen az érett nőkig információkkal lássa el az olvasókat és eloszlassa a rengeteg tévhitet, amely a női test, a nemi szervek és a szexualitás körül évtizedek óta generációs örökségünk.

Instagram: https://www.instagram.com/drbenkovicsjulia/?hl=hu

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

ELLE Content Creator további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE