Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Stork Natasa © Harazdy Eszter
Stork Natasa
FIPRESCI-díjas színművész

A járványidőszak kellős közepén kevéssé tudta kiélvezni első komoly filmfőszerepe sikerét Stork Natasa, pedig bőven lett volna mit. Sorra zsebelte be a legjobb női alakításért járó díjakat az európai filmfesztiválokon, tavaly pedig a New York-i filmhét legjobb színésznőjének járó címet is neki szavazták meg.

 

 

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályába járt, majd a diplomaszerzés után, 2008 és 2010 között a Nemzeti Színház tagjaként bizonyított. Azóta szabadúszóként számos független színházi produkcióban vett részt itthon és külföldön egyaránt.

Budapesten többek között a Proton Színházban, a KV társulat, és a 6Szín Teátrum előadásaiban játszik. Következő bemutatója április 21-én lesz a Katona József Színházban, ahol a Vizityúk című darabot mutatják be Zsótér Sándor rendezésében.

Első komolyabb filmfőszerepe Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotásának alakjában talált rá, amely nemzetközi kategóriában egyből egy Oscar-díj-jelölést is bezsebelhetett.

Az arany szobrocskát végül nem nekik ítélte az Akadémia, ám Natasa alakítása széles körben elnyerte a szakma tetszését. Ő kapta a legjobb színésznő díját a portói, az antalyai, a valladolidi és a Les Arc-i filmfesztiválokon, továbbá az európai mozi tíz legígéretesebb színésze közé választották be a 2021-es Berlinale Shooting Stars program keretében.

Novemberben mutatták be Szilágyi Fanni Veszélyes lehet a fagyi című filmjét a mozikban Natasa kettős főszereplésével. Az ikerpár alakításáért a New York-i Filmhéten a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át.

Web: https://www.natasastork.com/

Facebook: https://www.facebook.com/storknatasa/?locale=hu_HU

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

Az év színésznője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE