Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Kemény Zsófi © Pályi Zsófia
Kemény Zsófi
költő, író, forgatókönyvíró

Akárcsak első verseskötete, Kemény Zsófi is arról ismert, hogy bátran hátat fordít az elvásároknak, és csöndben mosolyogva teszi egyre magasabbra a lécet. Epés és szarkasztikus stílusban, nyíltan és őszintén dolgozza fel a tabuként kezelt témákat, köztük például a depressziót, az önbizalomhiányt, az életközepi válságot.

 

A szélesebb közönség elsősorban slammerként ismeri Kemény Zsófit, aki több mint tíz éve lép fel rendszeresen slam poetry szövegeivel. Tagja a Szépírók Társaságának és a József Attila Körnek, emellett pszichológia szakon szerzett alapdiplomát.

Regényeket, verseket, drámákat, forgatókönyveket és dalszövegeket ír, első regénye, az Én még sosem 19 éves korában jelent meg. Legújabb kötete, Az aranykor fénykora a kapunyitási pánikban szenvedő huszonévesek világába enged bepillantást.

Az írás mellett a zene is kiemelt szerepet játszik az életében. Sophie Hard néven működik egy rapformációja, ami célzottan antiszexista szövegekkel operál. Nemcsak slammerként, de énekesként is gyakran mikrofont ragad, két zenekara a Klasszik Lasszó és a Mezaliansz.

A gimnáziumi évei alatt végig klasszika-filológus akart lenni, ógörög és latin szövegeket fordítani, de végül a pszichológia mellett elvégezte a forgatókönyvíró szakot is a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Szabadidejében néha modellkedik, a befolyását pedig szívesen használja arra, hogy fontos ügyeket népszerűsítsen.

Facebook: https://www.facebook.com/kemenyzsofiofficial/?locale=hu_HU

Instagram: https://www.instagram.com/zsofikemeny/?hl=hu

YouTube: https://www.youtube.com/@kemenyzsofi9976

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE