Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Durica Katarina © Kőnig Lilla
Durica Katarina
író, újságíró

A kemény témákat keresi Durica Katarina. Rendre darázsfészekbe nyúl, tabutémát döntöget és elmegy a falig, hogy megírja azoknak a történetét, akikről mindenki más hallgatni szokott. A megfélemlítések és a belső félelmei sem tudják ebben megakadályozni. Könyvei kordokumentumok, a valóság és a szépirodalom ötvözetei.

 

 

Durica Katarina öt regény szerzője és három gyermek édesanyja, aki forgatott női börtönben, afrikai árvaházban, tudósított parlamenti választásokról és külföldi tüntetésekről egyaránt. A nőket érintő társadalmi sztereotípiák lebontása az összes könyvében meghatározó. Ezért foglalkozott a maffiaerőszak női túlélőivel, a kelet-európai prostituáltakkal és az illegálisan működő béranyák helyzetével.

A rendes lányok csendben sírnak című regénye a 90-es évekbeli dunaszerdahelyi maffia női áldozatairól szól, könyvéhez évekig gyűjtötte az érintettek beszámolóit. Csallóközben több száz interjút készített áldozatokkal, túlélőkkel, elkövetőkkel. A regényből készült színpadi adaptáció a Vígszínházban jelenleg is műsoron van.

Városi rókák című regényének története szintén valódi eseményeken alapul. Naturalisztikusan mutatja be, hogyan csapják be a kiskorú lányokat a szegény régiókban, és hogy kényszerítik őket prostitúcióra. A regény megjelenése után számos veszélyeztetett gyerekekkel foglalkozó intézménybe hívták, állami gondozott lányoknak olvas fel és beszélgetnek a téma kapcsán.

Mennyit adtál érte? című legújabb regénye a meddőség, a saját gyermek utáni vágy, a kelet-európai béranyák és petesejtdonorok személyes dilemmáit mutatja be.

Web: https://www.duricakatarina.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Durica.Katarina

Instagram: https://www.instagram.com/duricakatarina/?hl=hu

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE