Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Benedek Ágota © Földi Ádám
Benedek Ágota
író, forgatókönyvíró

Első könyvét egy világjárvány alatt írta, a nemrég megjelent másodikat pedig az emberiséget érő folyamatos sorscsapások kereszttüzében. Megosztó, szórakoztató, provokatív, gondolatébresztő humorral és stílussal jár körül mély aktuálpolitikai és női témákat Benedek Ágota, akinek írásaival több ízben találkozhattak már az olvasók az ELLE hasábjain is.

 

Legújabb, xanaxos dobozba csomagolt szorongásnaplóját csak az nem szúrja ki egyből egy könyvesboltba belépve, aki szorosan lehunyt szemekkel lép az üzlethelyiségbe. A nyíregyházi születésű Benedek Ágota az ELTE magyar nyelv és irodalom szakára járt, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetemen forgatókönyvírást tanult. 2021-ben mutatták be a sci-fi elemekkel átszőtt vígjátékot, az Űrpikniket, amit forgatókönyvíróként jegyez.

Az Állva maszturbálok méltó folytatása lett első könyvének, a 2020-ban kiadott, Rumbarumbamm című „kibaszott karanténnapló”-nak, melynek megfilmesítési jogaira azonnal le is csapott a Proton Cinema. Akárcsak legújabb, tavaly megjelent kötetére, melyben azokat a hétköznapi, apróbb vagy nagyobb szorongásokat veszi sorra, amelyik mindnyájunkat érintenek. Hogy az útleveled pont akkor nem lesz meg, amikor a háborúban menekülni kell. Hogy pontosan annyira nehezedre esik feldolgozni életed első szerelmi csalódását, mint Taylor Swiftnek. Szorongás Putyintól, a természetben pisiléstől, a méhszájtágítástól és az abortusztól... Mindezt a már megszokott, karcos humorral feldolgozva.

Ágota tévésorozatok, filmek és reklámok írásával foglalkozik, jelenleg a könyveket adaptálva, saját sorozatát fejleszti. Van egy kutyája. Magas. 

Instagram: https://www.instagram.com/benedekagota/

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

Az év szerzője további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE