Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vecsei Kinga Réta & Tasnádi Katalin Lili © Zleovszki Zsolt
Vecsei Kinga Réta & Tasnádi Katalin Lili
Secondland upcycled divatmárka

A Secondland a pandémia alatt született szerelemprojektből nőtte ki magát a régió egyik legígéretesebb feltörekvő upcycled divatmárkájává. A körforgásos divat úttörőjeként a márka missziójának tekinti a vásárlók edukálását, a tudatos vásárlásra és a felelős döntéshozatalra való nevelését. Hisznek benne, hogy a fogyasztói szokások megváltoztatásával mind közösen alakíthatjuk a divatvilágot.

 

A márkára jellemző romantikus és játékos világ megalkotásához a Secondland kreatív vezetője, Vecsei Kinga Réta saját gyerekkorából merítkezik, legfőbb inspirációja a gyermeki énjével való kapcsolódás. Réta számára mindig értéket jelentettek a régi holmik, azok újrahasznosítása, így az örökölt és használt ruhák viselése is az élete része lett. Kézenfekvő volt számára, hogy a tervezés során is vintage ruhákhoz, textíliákhoz nyúljon alapanyagként. Az upcycled divatmárka létrehozása egy Los Angeles-i út során fogalmazódott meg benne, a márka neve is így – a „secondhand” és a „La La Land” szavak összekapcsolásával – született meg.

A Secondland másik motorja Tasnádi Katalin Lili, a vállalkozás operatív vezetője. A fenntarthatóság és a divat kapcsolata az egyetemi évek óta foglalkoztatja, előbb textiltervezőként, majd design- és művészetmenedzserként szerzett diplomát. A Secondland bohém és romantikus világa az ő szívéhez is közel áll, a gyermeki játékosságot pedig két gyermek édesanyjaként a mindennapjaiban is megtapasztalja.

A Secondland márka azzal a céllal született, hogy kreatív módon reagáljon a túlfogyasztásra és a pazarlásra, a fenntartható öltözködést pedig utópikus mesevilággal tegye vonzóvá. Ehhez a kulcs a körforgásos működés: úgy alkotni, hogy közben nem ártanak vele. 


A Secondland világában minden ruhadarab az upcycling, vagyis az értéknövelő újrahasznosítás eljárásával készül. A legtöbbször egyedi darabok kiváló minőségű, válogatott vintage és preloved ruhák, textíliák átalakításával, illetve azok alapanyagként való használatával születnek meg. A kézi díszítő technikák és a természetes ásványi kövek használata a márkára jellemző design elemek.

Facebook: https://www.facebook.com/welcometosecondland/

Instagram: https://www.instagram.com/_secondland_/

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE