Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Takács Dorina Дeva
Takács Dorina Дeva
énekes

Harmónia, lelki egyensúly és együttélés a természettel – mindezek fontosságát hirdeti legújabb nagylemezén Takács Dorina, alias Дeva. Az Instagramra feltöltött, házilag készült szintis-énekes videók óta Дeva nagy utat tett meg, a népdalok és az elektronika ötvözéséből születő éteri hangzásvilágával mára egész Európát meghódította.

 

Üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre a 22 éves Takács Dorina szólóprojektje, a Дeva. Számait ő maga írja, producereli, énekli, sőt még a lemezborítóit is ő készíti. Különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót – számait atmoszferikus lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített többszólamú mantrák jellemzik. Dalait már számos európai és tengerentúli rádió játssza, és a Spotify dedikált playlistjeire is beválogatták. Tavaly elnyerte a Petőfi Rádió legjobb női előadó díját és a Music Moves Europe Díjat, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése.

„Csillag” című bemutatkozó albuma 11 dalon keresztül mesél az életről, egyúttal pedig egy ima is a teljességhez. Дeva az album számain keresztül az egyensúly és a harmóniakeresés folyamatát járja körül olyan témákat érintve, mint az elmúlás, az elvágyódás vagy a megszabadulás. Az eddig ismert folktronica hangzás mellett kórusművek és atmoszférikus instrumentális zenék is helyet kaptak az albumon.

Facebook: https://www.facebook.com/devamusicdevamusic

Instagram: https://www.instagram.com/takacsdori.na

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCXnTfl7nJkEiIUP3BFC-17w

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE