Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Pakosz Anna © Nagy Saci
Pakosz Anna
képzőművész

Első önálló kiállítása a Szabadon nő címet kapta, és pontosan ez sugárzik minden alkotásáról: a szabadság és a női test csodálata. Pakosz Anna egy excentrikus lencsén keresztül szemléli a női lét élményét, miközben próbálja vászonra vinni mindazt az örömöt és szépséget, ami rajta is átsöpör, miközben a világ részleteit csodálja.

 

Az alkotás élménye először pár éve ragadta magával Pakosz Annát, amikor költözködés közben kollázsolni kezdett az előkerült családi fotókból. Olyan mély szabadságélményt élt át, amit azelőtt csak nagyon régen, gyerekkorában érzett. Ezzel a kreatív megéléssel egy időben egyre erősebbé vált benne a vágy, hogy találjon egy olyan közeget, ahol ki tud bontakozni. 2015-ben elindult világot látni, majd végül Tel Avivban lelt valódi inspirációra, itt 4 évig dolgozott, alkotott és élt. 

Művészete központi témája saját nőiessége feltárása. Alkotófolyamatában fontos szerepet kapnak az intuitív, személyes hangvételű jegyek, melyekkel saját tudattalan érzelmi világát szeretné átadni a befogadónak. Elsősorban festészettel foglalkozik, képei legfőbb inspirációja az emberi test és a tánc világa, amelyhez Izraelben egy helyi mozgásszínház

társulatnál eltöltött évei során került közel. 

Foglalkoztatja a produktivitáskényszer élménye, ezt kutatva bekötött szemmel hímzett egy hétig Görögországban. Ez a rituálé lehetőséget adott neki, hogy ítélkezésmentesen a jelen pillanat tapasztalatai felé fordíthassa teljes figyelmét.

Művészetében a kísérletezés mellett fontos szerepet kap a közösségi megélés is. 2019-ben Egyiptomban egy összművészeti tábort szervezett, Budapesten pedig workshopokat tart azoknak, akik szeretnének elmélyülni a kreatív önkifejezésben. 2023 márciusától Tracey Emin tizennyolc hónapos művészeti programjában vesz részt Angliában.

Web: https://www.annapakosz.com/

Instagram: https://www.instagram.com/pakoszanna/?hl=hu

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet.


Köszönjük a rengeteg szavazatot! A nyerteseknek gratulálunk.

Az ELLE Awards digitális pénzügyi partnere a Raiffeisen Bank.

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE