Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mazzag Izabella © Szemerey Bence
Mazzag Izabella
rendező

A részletek kiemelése, a megszokottól eltérő motívumok bemutatása és asszociatív elemelése foglalkoztatja elsősorban Mazzag Izabellát. A videóklipjeivel és dokumentumfilmjeivel egyaránt több rangos nemzetközi jelölést és elismerést is bezsebelő rendező nem riad vissza attól, hogy saját mentális kihívásait vigye vászonra, mi több, büszkén hirdeti: „Szabad rosszul lenni!”

 

Az 1996-ban született Mazzag Izabella festőművész édesapja révén képek között nőtt fel, így tanult meg képekben gondolkodni. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem „dokumentumfilm-rendező művész” mesterszakán, Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában.

Második féléves vizsgafilmje, a Falkám (My Pack) immár negyedik éve intenzíven jelen van a filmes vérkeringésben. 2020-ban itthon két fődíjat is elnyert vele, majd bekerült a 24. Ji.hlava Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválra, a 17. East Silver Marketre Prágában, 2022-ben pedig a Kinedok dokumentumfilmjei közé, így mai napig vetítik 7 európai országban. Ugyanebben az évben Veletek című kisfilmje elnyerte a Magenta Filmfesztivál fődíját itthon, majd a „Karl Bardosh Humanitarian Cellphone Cinema Award” díjat a Cannes-ban.

Szereti a szépet, ami szerinte nemcsak egy alkotásra, de a filmkészítés áldozatos, összetartó és koncentrált munkafolyamataira is igaz. 2019-ben borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Azóta foglalkoztatja a különböző mentális állapotokkal való munka a filmen keresztül. Jelenleg is ebben a témában készül egy kisjátékfilmje, emellett első nagyjátékfilmjén dolgozik, ami a mai ember szorongásaival foglalkozik.

A dokumentumfilmes műfajban való elmélyüléssel egy időben, az egyetem évei alatt számos online és televíziós reklámfilmet rendezett, többek között a Telekomnak, az Etele Plaza-nak, a MOL-nak és a Friderikusz Podcastnak is. A hazai zenei élet élvonalából több előadónak is készített videóklipet, köztük Krúbinak, Beton.Hofinak, az Anima Sound Systemnek, a Halott Pénznek, a Margaret Islandnek és az Esti Kornélnak.

Élete első videóklipje 2019-ben shortlistre került a 4. Magyar Klipszemlén legjobb rendezés kategóriában, majd az 5. Magyar Klipszemlén elnyerte a legjobb vertical video, a 6. Magyar Klipszemlén pedig a legjobb rendezés, legjobb koncepció és legjobb alakítás címeket. Az Anima Sound Systemnek készített „Öltöztessél fehérbe” című videóklipje – amit Kostil Lukával közösen jegyez – 2022-ben bekerült a Berlin Music Video Awards versenyprogramjába és felkerült a Director’s Library oldalára, ami számos elismert nemzetközi rendezőt jegyez.

Munkáira nagy hatással vannak Monory Mész András, M. Night Shyamalan és Yorgos Lanthimos filmjei. 2021-től a Kinomoto Produkciós Ház képviseli itthon, Barcelonában és Sofiában, 2022-től pedig a Boom Zürichben.

Web: https://www.izabellamazzag.com/

Instagram: https://www.instagram.com/mazzagizabella/

Vimeo: https://vimeo.com/izabellamazzag

ELLE AWARDS 23

Az Elle Awards jelölőbizottsága kivétel nélkül csak olyan nőket választott, akik munkásságukkal, elért eredményeikkel példát mutatnak - és nem csak nőknek. A listában lesznek ismerős és új arcok is, mi viszont azt gondoljuk, ebben a csapatban mindenki megérdemli a hírnevet. Ezért arra kérünk, szánj pár percet arra, hogy a leírásokból mindenkinek megismerd a munkásságát, és annak add a szavazatod, akit a leginkább érdemesnek tartasz erre az elismerésre. Tudjuk, nagyon nehéz, de ha valakinek igazán számít a véleménye, az te vagy!

Az év fiatal tehetsége további jelöltjei

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük. A további kategóriákban még 2022. szeptember 5-ig van lehetőséged jelöltjeink közül választani.

további kategóriák megtekintése

Kérjük szavazatod leadásához add meg email címed:

Köszönjük! Szavazatodat rögzítettük.

TOVÁBBI KATEGÓRIÁK MEGTEKINTÉSE