Cara Delevingne a hitelességről és a fluid szexualitásról

"Néha túlságosan bizonytalan vagyok, és azt érzem, hogy én vagyok a legkellemetlenebb ember a Földön, néha pedig szimplán túl sok az önbizalmam."

Cara Delevingne a hitelességről és a fluid szexualitásról
2019.03.19. 19:55

Cara Delevingne a klasszikusan tökéletes modell. Modell és színésznő. Még pontosabban modell, színésznő, énekesnő és dalszövegíró. Mondhatjuk úgy is, hogy polihisztor.

A 26 éves sztár mindenki előtt vállalja szexuális hovatartozását, jelezve a nyilvánosság felé, hogy nem kíván beállni a sorba. A közösségi médiában egyik nap tökéletes megkomponált, gyönyörű képet posztol magáról, máskor pedig olyan videót, ahol kopaszon és elcsúfítva, Gollamot utánozva csúszik-mászik a földön.

A Dior 2019-es őszi bemutatóján egy púderrózsaszín, pliszírozott ruhában jelent meg, amit Instagram oldalán meg is mutatott úgy, hogy a szett mellé illesztette a tavalyi, ellentétes stílusú outfitjét, amit az akkori Dior bemutatón viselt. Rajongóitól pedig azt kérdezte, kinek melyik összhatás tetszik jobban.

Amikor a Shanghajban tartott Dior ‘Stellar Lipstick’ rúzs bemutatón beszélgettünk a modellel, elmondta, hogy szerinte nem az számít, mit visel az ember, nem a ruha fogja férfivé vagy nővé tenni. “Nem az öltözködés határozza meg azt, hogy a nemi identitás skálájának melyik tartományában foglalsz helyet. Ez a habos-babos változat én vagyok, azt hittem, hogy a rózsaszín ruha és a hosszú haj ‘lányos lánnyá’ fog tenni, de rájöttem, hogy ez nem így működik. Nem kell mindennek ilyen koherensnek lennie.” – mondja Delevingne.

Ezzel a kijelentésével a Dior kampányára is utal, ahol egy csillogó, erőteljes pink rúzst reklámoz. A reklámban különböző személyiségek közül próbálja megtalálni önmagát, az egy perces videóban egyszer tomboy, aztán rocksztár, majd láthatjuk Marilyn Monroe stílusában is. A videóban egyébként az Aerosmith Pink cimű száma szól (régi kedvencünk!). “Ez a dal igazából a női nemi szervről szól.” – teszi hozzá a modell, elismerve, hogy a rúzs mind a 28 árnyalata a női testrész színeihez hasonlít.

Ha belegondolunk, Delevingne szinte már az összes létező stílust kipróbálta (főleg, ami a frizuráját illeti). Volt már kopasz, hosszú, szőke hajú, pixie formájú frizurát is vágatott, sőt klasszikus hollywoodi glamour stílusban is pompázott. Szereti a nagy átváltozásokat, nem csoda, hogy egyenesen rajong a drag queenekért. Amikor arról kérdeztük, hogy milyen volt a Rupaul’s Drag Race (egy drag queen vetélkedő műsor RuPaul vezetésével, zseniális!) egyik epizódjában zsűrinek lenni, az arca azonnal felderült, és fanatikus rajongóként kezdte ecsetelni a kedvenc pillanatait az előző 10 évadból.

“Amíg nem vagy igazi rajongó, addig nem érted meg, hogy mennyire tehetségesek és különlegesek ezek az emberek. Néhányan azt gondolják, hogy igazából csak a smink mögött rejtőzködnek, álarcként használva azt, ami mögé elbújhatnak. De ez egyáltalán nem erről szól, hiszen pontosan a smink és az átalakulások által fejezik ki az érzéseiket, lelkivilágukat. Ez valójában egyfajta művészet. Hihetetlen. A saját maguk módján ünneplik a maszkulinitást és a feminitást egyaránt, ettől igazán fantasztikus a műsor és maga a szubkultúra!”

 

Delevingne sosem volt nagy rajongója azoknak a videóknak, ahol a beauty vloggerek sminkelnek, elmondása szerint mindig is ‘el volt kényeztetve’, mivel nap mint nap rengeteg sminkmesterekkel dolgozik együtt, akiktől a legjobb trükköket már eltanulta. “Amikor láthattam a RuPaul forgatásának a kulisszáit, hogyan készülnek a sminkek, olyan újdonságokat tanultam, amik miatt örökké hálás leszek. Például, megtanultam ragasztóval eltüntetni a szemöldököm, ami azért szuper, mert többé nem kell egy fotózás kedvéért kiszőkíteni.”

“Őszintén, gyerekként sosem értettem, hogy miért olyan nagyszerű a sminkelés. Számomra inkább annyit jelentett, hogy az emberek azért bújnak a smink mögé, hogy valaki másnak láthassák magukat, ahelyett, hogy az igazi, természetes szépségüket hangsúlyoznák ki.” A modell jelenlegi kedvenc sminkelési formája a teljesen naturális kinézet, erőteljes szemöldök, ragyogó bőr, egy kis pirosító és nude rúzs. A végeredmény? Az egészséges önkép, ami minden alkalommal felerősödik benne, amikor a tükörbe néz.

“Néha túlságosan bizonytalan vagyok, és azt érzem, hogy én vagyok a legkellemetlenebb ember a Földön, néha pedig szimplán túl sok az önbizalmam. Szerintem ez egy állandó utazás saját magunkban, amit minden egyes ember tapasztal.”

Ennek az utazásnak egyes momentumait az Instagramon is dokumentálja, ahol a modell nyíltan vállalva posztol mindent a Gigi Hadiddal való bohóckodásoktól kezdve olyan komoly gondolatokig, mint az R. Kelly dokumentumfilmről alkotott erős véleménye (ami miatt több, mint 50 ezer követőt vesztett). Ezek a posztok és gondolatok, mint apró kavicsok, úgy keverednek a tökéletesre polírozott divatfotók tengerében.

“Nem igazán van arany középút, mindig éppen azt posztolom, ami történik, és amihez éppen kedvem támad. Múltkor is kiraktam egy fotót, amit viccesnek találtam. Hiába tűnik eklektikusnak, így próbálom elérni, hogy minél hitelesebb és igazibb legyen a jelenlétem online. A Dior show előtt három férfi igazította rám a ruhát, miközben fentről próbáltam felvenni a bugyimat a ruha alá. Ezek olyan dolgok, amiket mindenkinek látnia kell, mert sokan azt gondolják, hogy az életem csak luxus partikból és kellemes vacsorákból áll.”

“Néha a feje tetejére áll minden, sokszor őrületes dolgok történnek, de azért van, hogy csillogásból áll az életem. Nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek a szakmának és a hollywoodi életnek minden szegletét lássák, ne csak a pompát.” – mondja a modell, aki szórakozásból olyan videót is posztolt már az Instagramra, ahol éppen horkolt, miközben sminkelték.

Delevingne mindezek mellett arra is használja az online felületeket, hogy kapcsolatot teremtsen azokkal a fiatal lányokkal, akik csodálják és nagyra tartják őt. Remélhetőleg ezekhez a lányokhoz elér a modell üzenete, hogy mindig támogassák egymást. “Azt gondolom, a nőket sokkal jobban piedesztálra kéne emelni. Renegeteg olyan barátom volt, akik igazából csak azt érték el, hogy rosszul érezzem magam a bőrömben. Nem húztuk ki egymást a gödörből, sőt, sokszor volt, hogy azt gondoltam egy lányról, milyen szép, de soha nem mondtam el neki. Most már bánom, és ha valami kedveset gondolok egy másik emberről, igyekszem elmondani neki.”

A modell hosszútávú tervei között szerepel, hogy az Instagram oldalán pozitív üzenetekkel és gondolatokkal elérje, hogy az emberek jobban érezzék magukat a saját bőrükben, és hogy nyitottan beszélhessenek a különböző identitásokról is. Szeretné, hogyha a társadalomban tabuk nélkül lehessen beszélni a gender elméletekről, nemi hovatartozásról.

Valószínűleg ezentúl is számíthatsz megbotránkoztató, vagy akár csak a szokásostól eltérő Instagram posztokra a modelltől, de azért a varázslatos divatfotókból sem lesz hiány az oldalán. “Nagyon fontosnak tartom az önkifejezést. Remélem inspirálni tudom azokat a lányokat, akik úgy érzik, kilógnak a sorból, mivel ez teljesen rendben van, hiszen a helyzetek nyomós részében én is ugyanezt érzem.”

KRISTINA RODULFO

cara delevingne dior gender közösségi média rúzs

Még több
Arcok