Mit tanultunk az elmúlt 20 évből?

2020.11.20. 09:41

Ismert hazai személyiségeket kérdeztünk arról, mik azok a legfontosabb leckék, amiket az elmúlt 20 év során megtanultak, illetve milyen tanácsot adnának a 20 évvel ezelőtti önmaguknak?

 

Ürge-Vorsatz Diána klímakutató

„Az egyik legfontosabb, amit nőként megtanultam, hogy igenis lehetséges egyszerre működtetni sikeres szakmai és családi életet – igaz, nekem a hét gyerekem mellett kicsit tovább tart, mint egy átlagos családban. Megtanultam tehát, hogy nincs végtelen időnk, ezért minden egyes perc számít, kinek adom, mire szánom. És fantasztikus ajándék, ha az ember szenvedéllyel szereti a munkáját, mégis tudom, hogy minden egyes perc, amit a gyerekeimmel töltök, befektetés a magam és a gyerekek jóllétébe.”

 

Henri Gonzo, a Fran Palermo énekes-dalszerzője

„Olvastam, hogy káosznak kell lenni valakiben ahhoz, hogy táncoló csillagot teremtsen, és ezt akkor értettem meg, amikor az alkotás nehézségeivel találkoztam. Megtanultam, hogy a magányból nem érdemes bármibe menekülni, és hogy a barátok mennyire fontosak számomra.”

 

Polgár Judit nemzetközi sakknagymester

„Ma sem üzennék mást a 20 évvel ezelőtti önmagamnak, mint amivel már akkoriban is tisztában voltam: fejlődni akkor tudok, ha kitartó és magammal szemben is őszinte vagyok. Így még az olyan nehéz és bizonytalan helyzetekben is, mint a mostani járvány, meg lehet találni az új lehetőségeket.”

 

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

„Az egyik fontos lecke, amit megtanultam, hogy mindig tegyem azt, amit helyesnek tartok, ez egy jó iránytű. A másik pedig, hogy sohasem szabad feladni, csinálni kell akkor is, ha kényelmetlen, ha szokatlan, esetleg elsőre nem tökéletes. Minden nap tenni, amiben hiszünk, csak ez visz előre.”

 

A teljes válaszokat, valamint L. Ritók Nóra, Zoób Kati, Cseke Eszter, Laár András gondolatait az Elle magazin 2020. decemberi számában olvashatják.

ELLE 2020/12

20 év változás

Még több
Aktuális