Óda a becsípett lányhoz

Az éjszaki bulizás fénypontja volt a lány a mosdóban. Hová tűnt a mindenki által kedvelt lány a lezárások alatt?

2020.09.18. 18:52

Kedves Részeg Lány A Mosdóban….

Te adtál nekünk rendíthetetlen támogatást, bölcsességet és extra bort a poharunkba hajnali kettőkor – de hol vagy most?

Egy meglehetősen vagány londoni étterem mosdójában igazítom ki éppen az elmaszatolódott szemfestékemet egy kézzel, míg a másik kezemmel a mosdókagylóra támaszkodom, ahogy el kezd velem forogni a szoba. Délután három körül járhat az idő szombat délután, jó hat vagy hét pohár megkérdőjelezhető pezsgőt ittam már meg és az érzelmeim kezdenek eluralkodni rajtam. Szóval igen, a szokásos lányok közösen a mosdóban idő alatt ejtettem pár könnycseppet, ahogy panaszkodtam a pasira, akivel járok, hogy miért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt én akartam.

A semmiből egy lány tör ki az egyik vécéből és egyenesen odalép hozzám, megáll pár lépésre tőlem, ujjal rám mutat, és azt mondja “Mit csinálna Dua?” Elnézést, mi van? kérdezem “Mit tenne Dua Lipa?” hangsúlyozza. Hirtelen megértem és elnevetem magam, tudva, hogy mi következik. Halálosan komoly hangon folytatja: “Egy: ne vedd fel a telefont, tudod, hogy csak azért hív mert részeg és egyedül van. Kettő: ne engedd be, csak újra ki kell majd rúgnod. Három: ne legyél a barátja, tudod, hogy akkor az ágyában ébredsz fel reggel. És hogy ha alatta vagy akkor nem lépsz túl rajta.” Mindannyian csatlakozunk hozzá és teljes hangerővel együtt énekeljük a dal utolsó sorát: I’got new rules, I count ’em.

Harminc másodperc alatt ez a teljesen idegen a mámoros önsajnálkozásomat valóságos partivá varázsolta – Dua Lipa segítségével. És aztán egyszerűen eltűnt: csillogó páncélú lovag, aki beviharzott, hogy megmentsen az önsajnálattól és csak parfüm illatot és pozitív érzést hagyott maga után.

Nincs semmi olyan hatalmas, mint egy röpke kötelék, amelyet létrehozol egy hasonlóan részeg lánnyal a mosdóban: aki képes arra, hogy bölcs szavaival, rendíthetetlen támogatásával, láthatóan végtelen számú felesleges hajgumijával és egy pont megfelelő árnyalatú rúzzsal, ami feldobja a sminkedet, jobbá tegye az estédet (vagy az én esetemben a napomat). A bókjaitól boldognak érzed magad; a tanácsa barátságokat hozhat helyre – és még egy megtört szívet is. Voltak férfiak a múltamban, akik elszántan állították, hogy a nők egymással „szemetek”….Ó, fiúk, ha láttatok volna minket a klub mosdójában néhány tequila után, akkor teljesen mást mondanátok, felelem mindig.

Mostanában, hogy nem tudunk önfeledten eljárni szórakozni, egyre jobban hiányzol, drága Részeg Lány A Mosdóban. Amikor legutóbb elmentem inni egy bárba kerülnünk kellett egymást, a mosdóban, mely olyan gyakran összehozott minket óvatosan álltunk egymástól méteres távolságban. Nemrég randin voltam egy félig üres bárban, te nem voltál ott, hogy segíts nekem, hogy megerősítsd, hogy a pasi aranyos és úgy látod, hogy jól érezzük magunkat.

Hol vagy most te Részeg Lány? Hogyan irányítod azt a fantasztikus hajnali energiát egy olyan világban, ahol nincs hajnali három órás zárás?

A fejemben te még mindig tartod a vállad, hogy kisírjuk magunkat rajta, de már virtuálisan. Válaszolsz az emberek önfeledt üzeneteire, melyben azt állítják, hogy „ez volt a valaha legrosszabb napjuk”, meghallgatod és támogatod őket. Tudom, hogy még mindig osztod a bókokat, de ez alkalommal Instagramon keresztül, minden szelfit lájkolsz, amit csak látsz és válaszolsz a történeteikre, hogy elmondd nekik hogy a frizurájuk olyan, mint egy hollywoodi sztáré. Amikor egész nap kint vagyunk a parkban és iszunk, fogadok, hogy te is kint vagy valahol: mindig egy extra üveg rosé borral a kezed ügyében, a legközelebbi mosdó elérhetőségével együtt – és extra tampon, ha valakinek szüksége lenne rá.

Azt hiszem láttalak is valamelyik nap: egy kerti sörözőben, óvatosan behajoltál a szabadon hagyott két méteres résbe, hogy gyengéden félbeszakíts egy beszélgetést a másik asztalnál. Elmondtad a lánynak, hogy a barátja idiótának tűnik, és hogy sokkal jobbat is talál, és az összes barátnője egyet értett. Még egy kis tapsot is kaptál – úgy tűnik nem csak nekem hiányoztál.

Drága Részeg Lány, te voltál az a barát, akiről soha nem tudtam, hogy szükségem van, amíg el nem tűntél. Mindig mellettem voltál, tanácsok kincsestára és sok alapvető öröm és nélkülözhetetlen elem forrása, te vagy a női barátság becsípett, csillogó csomagolásban. Legközelebb, amikor egy bárban leszek és a mosdóba tartok, majd kereslek a tekintetemmel.  Lehet, hogy most nem mehetünk két méternél közelebb egymáshoz, de tudom, hogy egy nap majd újra szájfényt cserélünk és átöleljük egymást egy szelfi kedvéért. És milyen (tequila-mámoros) viszontlátás lesz az.

barátság becsípett buli lány szórakozás

Még több
Aktuális