Kate Winslet sajnálja, hogy együtt dolgozott Woody Allennel és Roman Polanskival

"Mi a fenét gondoltam, hogy együtt dolgoztam velük?"

2020.09.14. 18:52

Kate Winslet sajnálatát fejezte ki, hogy együtt dolgozott a két nagynevű rendezővel, Woody Allennel és Roman Polanskival, akiket szexuális zaklatással vádolnak.

Winslet együtt forgatta Allennel a Wonder Wheel: Az óriáskerék című filmet 2017-ben, – akkor még megvédte a rendezőt – Polanskival pedig Az öldöklés istene című filmben dolgozott együtt 2013-ban.

Allent szexuális zaklatással vádolta meg mostohalánya Dylan Farrow és ex-felesége Mia Farrow. A férfi mindig is tagadta a vádakat és soha sem vádolták meg a bűncselekménnyel.

Polanskit szintén szexuális zaklatással, tavaly pedig nemi erőszakkal is megvádolták, amit vehemensen tagadott a rendező. Korábban – peren kívüli megegyezés keretében – elismerte, hogy 1977-ben kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, ami nemi erőszaknak minősül. Később elhagyta az Egyesült Államokat attól tartva, hogy a megállapodást nem tartják be. Ennél fogva Polanskit még mindig keresik a fenti vádak miatt az amerikai hatóságok, ezért a férfi szökevényként él Európában.

Winslet – aki pályája kezdetén, az 1990-es években, kosztümös drámákban szerepelt mielőtt a reflektorfénybe került volna régi barátja, Leonardo DiCaprio mellett a Titanic című film főszerepében – kifejtette véleményét a filmiparban megkövetkezett változásokról köszönhetően a #MeToo mozgalomnak, és hogy ez arra késztette, hogy átértékelje korábbi szakmai döntéseit.

„Az élet rohadtul rövid és szeretném a legjobbat nyújtani, amikor arról van szó, hogy tisztességes példát kell mutatni a fiatal nők számára. Elég elcseszett világot hagyunk örökül nekik, ezért szeretném kivenni a részem a tisztességességből” mondta a 44 éves színésznő a Vanity Fair magazinnak.

„Mi a fenét gondoltam, hogy együtt dolgoztam Woody Allennel és Roman Polanskival? Hihetetlen számomra, hogy azokat a férfiakat mennyire nagy tiszteletben tartotta a filmipar, és hogy mennyire sokáig. Ez szégyenletes. Felelősséget kell vállalnom azért, hogy én is dolgoztam velük. Nem fordíthatom vissza az idő kerekét. Megbirkózom a megbánással, de mi maradna, ha nem lennénk képesek őszintén beszélni az egészről?”

2018-ban, nem sokkal azután, hogy megvédte Allent, Winslet azt mondta, hogy „keservesen sajnálja”, hogy együtt dolgozott bizonyos személyekkel a karrierje során, de nem mondott neveket.

Hamarosan bemutatják a színésznő Ammonite című új filmjét, melyben Saoirse Ronan a partnere. Winslet elmondta, hogy most már sokkal magabiztosabb, hogy felszólaljon a forgatások alatt és elmondta, hogy ő koreografálta a szerelmi és szex jeleneteket Ronan és közte és odafigyel arra, hogy megvédje a fiatalabb szereplőket, amikor intim jeleneteket vesznek fel.

Winslet elmondott egy olyan példát, amikor fiatalabb korában kényelmetlen és helytelen helyzetbe került. A Mennyei teremtmények film forgatásán történt, amiről azt mondta, hogy „kincsként őrzi a filmforgatás élményét” kivéve ezt az egy esetet.

„Hallottam, hogy az egyik kamerával foglalkozó fiú – akkor ott álltunk az alsóneműnkben várva a jelenetre, deréktól felfelé meztelenül – odaszól valakinek: Azt hiszem ma álló-farok nap lesz srácok’.” Én meg csak álltam ott, hogy: ’Oh’ és azt a furcsa dolgot tettem, amit fiatalon szoktunk, hogy csak folytatod tovább a dolgod, hogy ’Ez nem volt nagyon szép, de jobb, ha nem mondunk semmit’. Így folytattam a dolgom. Valószínű, hogy az egész esetet eltemettem magamban, mert elfelejtettem. De most már kristálytiszta.”

Reméljük, hogy az olyan nők példamutatásával, mint Kate Winslet, az ilyen fajta durva viselkedés gyorsan a múltba vész.

#metoo kate winslet Roman Polanski saoirse ronan sexual abuse szexuális zaklatás woody allen

Még több
Aktuális