The Comey Rule – sorozat James Comey és Donald Trump összecsapásáról

Brendan Gleeson és Jeff Daniels a főszereplője a The Comey Rule sorozatnak, melyet végül a novemberi választások előtt bemutatnak

2020.09.11. 17:32

Az új sorozat, a The Comey Rule az  FBI igazgatója James Comey és Donald Trump közötti problematikus kapcsolatról szól, és nagy hatása lehet a novemberi elnökválasztás előtt.

A sorozat két főszereplője két Emmy-díjas színész, Jeff Daniels, aki Comeyt és Brendan Gleeson, aki Trumpot alakítja. Amit tudni kell a nagyon várt két részes sorozatról, hogy készült egy hatásos trailer és előre hozták a bemutatót novemberről szeptember végére. Korábban úgy volt, hogy a premier november végén lesz, egymást követő két estén a Showtime csatornán. De a bejelentés után két héttel megváltoztatták a dátumot és így szeptember 27-én és 28-án esete lesz írta a Deadline.

Azután hozták meg ezt a döntést, hogy a sorozat írója és rendezője Billy Ray nyílt levelet írt a stábnak, amit a Deadline  leközölt, melyben elnézést kért, hogy a The Comey Rule csak a választás után kerül képernyőre. “Tudom, hogy mennyire csalódottak vagytok emiatt. Én is az vagyok. Már készítettem filmeket korábban a hazámról, de ez volt az első alkalom,  hogy a hazámért készítettem egyet” írta Ray a levélben. “Reméltük, hogy a történet az amerikai emberek elé kerülhet hónapokkal a közelgő választások előtt. Ez egy teljesen ésszerű elvárás volt figyelembe véve, hogy arra kaptunk megbízást, hogy tegyünk meg mindent, ami szükséges, hogy május 15-re elkészüljünk.”

Deadline források szerint az egész stáb úgy tudta, hogy a választási idény alatt fogják bemutatni a sorozatot. “Amikor megtudták, hogy csak a választások után vetítik le – így semmi más nem lenne belőle csak egy történelmi lábjegyzet – Daniels arra hajlott, hogy egyáltalán nem fogja reklámozni a sorozatot”. Most úgy tűnik, hogy több talk show és politikai műsorok vendége lesz.

Ha az ötlet, hogy Gleeson legyen Trump furcsán hangzik, látni kell ezt az elképesztő átalakulást. A sorozat látszólag 15 nappal a 2016-os választások előtt kezdődik, ahogy Hilary Clinton 346 000 email levele megérkezik az FBI asztalára. Az utána következő választási eredmények ledöbbentik az FBI-t és ez a meglepetés csak megerősítette Trump igényét arra, hogy egy privát vacsorán megszerezze Comey hűségét.

Gleeson kísérteties Trump hasonlatossága mellett Daniles, mint Comey és több szereplő is feltűnik az ajánlóban. Többek között Holly Hunter, mint a korábbi megbízott főügyész, Sally Yates, Jennifer Ehle, mint Comey felesége, Michael Kelly mint FBI igazgató Andrew McCabe és Kingsley Ben-Adir, mint Barack Obama elnök.

A The Comey Rule sorozat történetei egyenesen a hírekből érkeznek, felhasználva Comey: Magasabb rendű hűség (The Comey Rule) című bestseller memoárját forrásanyagként. A sorozat készítését több mint egy éves előkészület előzte meg, több interjút készítettek kulcsszereplőkkel, akik részt vettek Comey és Trump 2016-os leszámolásakor.

A sajtóközlemény szerint a The Comey Rule sorozat a “2016-os elnökválasztás és annak utóhatását körülvevő történelmileg viharos események magával ragadó beszámolója, mely megosztotta az amerikai nemzetet. A sorozat nem egy ember életrajza, hanem két befolyásos ember története – Comey és Trump -, akiknek feltűnően különböző személyiségük, etikájuk és hűségük miatt többször kerültek összetűzésbe.

Brendan Gleeson donald trump James Comey Jeff Daniels The Comey Rule

Még több
Aktuális