Így szabotálod a szerelmi életedet

A randizás szívás. Nem számít, hogy mennyire egyszerűnek tűnik egy New York-i romantikus filmben vagy milyen könnyű az első találkozás a barátnődnek – akkor is szívás.

2020.08.11. 19:49

A randizás szívás. Nem számít, hogy mennyire egyszerűnek tűnik egy New York-i romantikus filmben vagy milyen könnyű az első találkozás a barátnődnek – akkor is szívás.

Vedd figyelembe bizonyítékot: a különböző applikációk között navigálni, a kínos első randevúk, folytatni a beszélgetést chaten, észrevenni és különbséget tenni a valódi és a téves figyelmeztető jelek között, kitalálni, hogy mikor mondjuk azt, hogy „ó, csak találkozgatunk, szuper alkalmi kapcsolat” vagy, hogy „bemutatom a barátomat”, felfedezni, hogy az üzenetben küldött szellemes megjegyzések valójában bosszantóak személyesen. Tegyük még hozzá a járványveszélyt és az emberek szenvedélyes politikai véleményt a mai világban, 2020-ban? Felejtsük el.

Minden környezeti hatás ellenére, mely a nők számára a randizást 2020-ban majdnem olyannak mutatja, mint a Fekete tükör epizódját, elfelejtünk egy fontos tényezőt, ami a legfontosabb: te.

Nem a randizós applikációkra feltöltött közhelyes információkról van szó vagy hogyan felejtettél el olyan sokáig visszaüzenni valakinek, hogy végül eltűnt az életedből, hanem arról a kifinomult, néha láthatatlan módról, ahogy visszafogod magad, hogy őszintén oda tedd magad, olyan módon, ahogy megérdemelnéd.

A kapcsolatok kibogozásában az ELLE segítséget kért Emily J. Brooks írónőtől, aki az új könyvében The First Move megmutatja az összes akadályt, amivel a nőknek szembe kell nézniük, amikor a nagy Ő-t keresik.

 

1.Kevesebbre tartod magad, hogy imponálj a nem megfelelő pasinak

„A sikeres, magasan képzett nők történelmileg büntetéssel szembesülnek a romantikus kapcsolataikban. Én ezt úgy hívom, hogy Randiképes Büntetés” mondja Brooks.

„Röviden ez azt jelenti, hogy a férfiak kerülik azokat a nőket, akiknek a sikere vagy a helyzete (munka, ambíció, oktatás, jövedelem) felülmúlja az övéket. Ez olyan dolog, amivel a nők már évszázadok óta küzdenek, de az utóbbi évtizedekben, ahogy a nők erőfölénybe kerültek a felsőoktatásban, a magasan képzett, sikeres nő arány masszívan megnőtt és ez arra késztette a férfiakat, hogy változtassanak a hozzáállásukon.”

„Lényegében a Randiképes Büntetés kezd elhalványulni és a férfiak jelentős része most már szívesen választ olyan női partnert, akik sikeresebbek, mint ők. Nem jelenti azt, hogy minden férfi megváltozott, de elegen, ami jó hír. Most az a probléma, hogy a nők társadalmi reflexből tudat alatt kevésbé sikeresnek mutatják magukat, hogy vonzóbbnak tűnjenek a romantikus kapcsolatban.”

A megoldás erre a viselkedésre? Ne értékeld alul magad, a sikered vagy az ambíciód. Légy büszke magadra!

 

2.Félsz, hogy megtedd az első lépést

Nem számít hányszor adtuk azt a jó tanácsot a barátnőinknek, hogy „Ó Istenem, csak hívd már el randizni” vagy hányszor kellett a randi applikációkon nekünk küldeni az első randira hívó mondatot vagy elveszítjük a jóképű kiválasztottat, az első lépést megtenni nehéz.

„Az evolúciós pszichológia már régóta megmondta a férfiak vadászok, ezért a nőknek hagyniuk kell a lehetőséget a vadászatra. A férfiak uralkodóak ezért a nőknek passzívnak kell lenniük.  Ez a tradicionális randizás forgatókönyve, vagyis a „hajsza”. Gyerünk, menj vadászni és legyen hajsza, törd meg a megszokott forgatókönyvet a feminizmus jegyében, mondják, de nem működik. Nem számít mennyi felvilágosult beszélgetést kezdeményezünk, mert mindig ott motoszkál a fejünkben, hogy nem vagyunk biztosak benne, hogy sikeresen át tudnánk-e venni az irányítást.”

De az igazság az, hogy már átvettük az irányítást és működik. Mint ahogy minden más előrelépés a nők számára, minél többször csináljuk, annál könnyebb lesz.

 

3.Még mindig a megfelelő időre vársz

Így vagy úgy, mindannyian bűnösök vagyunk ebben. Mindig van kifogás: új munka, most ért véget egy kapcsolat, vagy már régóta nem voltál kapcsolatban, vagy vettél egy úgy szobanövényt, igen, ez is nagy elkötelezettséggel és energiával jár.

Természetesen nem szégyen, ha most nem akarsz kapcsolatban lenni – ha magadra és a fejlődésre akarsz koncentrálni vagy most nem vagy olyan helyzetben – a veszély abban van, ha kapcsolatban akarsz lenni, de engeded, hogy a kifogások az utadban álljanak.

Egyszerűen szólva: soha nem lesz tökéletes alkalom. El kell fogadnod, hogy nem lesz tökéletes az időzítés, de időt és helyet fogsz teremteni az életedben, ha szükséges.

 

4.Még mindig a listádra hallgatsz

Mindannyiunknak ott van fejében a lista, amikor randevúzunk (szeret sütni és olyan szenvedélyes, mint én vagy 185 cm, skorpió, barna haj, zöld szem).

„A férfiak a nők fizikai vonzerejére helyezik a legnagyobb hangsúlyt, a nők az intelligenciát, a szakmai sikert és a vagyont értékelik a férfi partnerben” mondja Brooks.

„A listát a fejünkben általában hét éves korunkban alkotjuk meg, ami aztán megerősítve lesz a romantikus filmekben látottakkal és mire eljutunk egy párkeresési applikációig már a tudatunkba égett. A listád fizikai valója lehet, hogy magas, sötét hajú, jóképű, remekül néz ki öltönyben, vaskos bankszámlája van, és gondoskodik rólad, még akkor is, amikor nincs rá szükséged, de jó tudni, hogy megteszi. Ő az a férfi, aki gondolatban hazaviszel bemutatni az anyádnak.”

De listával két probléma is van. „Az első, hogy a lista azon társadalmi és kulturális környezet alapján készült, amikor azt megalkottad. A második, hogy gyakran annyira nagyon meg akarjuk találni azt a férfit, aki beteljesíti a listán szereplő összes kívánalmat, amikor a kutatások szerint akiről azt gondoljuk, hogy akarjuk, és akit valójában akarunk az két teljesen különböző ember.”

 

5.Engeded, hogy a „sajnálkozó arccal” nézzenek rád

Képzeld el, hogy felveszed a legszebb ruhádat, amire sokat költöttél és elmész egy jó barátod esküvőjére. Aztán a menyasszony nagynénjének, barátjának az anyja odafordul hozzád és azt mondja „ne aggódj, majd te is megtalálod a párod” olyan sajnálkozva, mintha azt közölné, hogy a férjed tüdőbeteg és nem tér vissza a háborúból Normandiából”.

„A probléma nem az, hogy szingli vagy. A probléma az, ahogyan ezt éreztették veled.”

„A szingli, hajadon nő a társadalmi megítélés szerint nem a lehetséges boldogság felé vezető utat választja, a statisztika és a nők a számok mögött másként bizonyítják. Ez nem jelenti azt, hogy nem találod meg a szerelmet, ez azt jelenti, hogy tökéletesen boldog lehetsz addig, amíg bele nem botlasz.

date love randizás single szerelem szingli

Még több
Aktuális