‘Women Supporting Women’ – Instagram kihívás

A héten az Instagramon sok fekete-fehér fotóval találkozhattál, melyet hírességek, sztárok osztottak meg a "Women Supporting Women" kihívás keretében.

2020.07.31. 18:11

A héten az Instagramon sok fekete fehér fotóval találkozhattál, melyet hírességek, sztárok osztottak meg a “Women Supporting Women” (Nők támogatják a nőket) kihívás keretében. Az alábbi hashtagek megjelölésével magukról készült fotókat tettek ki. #challengeaccepted#womensupportingwomen, és #blackandwhitechallenge. Miután kiteszik a fotót, jelölnek valakit, aki folytathatja a kihívást.

 

De miről is szól a Women Supporting Women Instagram kihívás?

Ez a mostani Instagram trend nőkről szól, az elején celebek és influenszerek posztoltak magukról fekete-fehér képeket. Voltak smink nélküli fotók, mint Naomi Watts, Demi Lovato és Kaley Cuoco. De voltak csillogóbb fotók is Natalie Portman, Cindy Crawford és Gal Gadot. Kerry Washington és Eva Longoria pedig hatalmas kalappal egészítette ki részvételét a kihívásban.

Amikor kiteszik a képet az említett hashtageket használják úgy mint, #challengeaccepted#womensupportingwomen, és #blackandwhitechallenge. Aztán jeleznek annak, aki meghívta őket a kihívásra, megosztanak női témákkal kapcsolatos üzeneteket és ők is meghívnak valakit, hogy fogadja el a kihívást. A New York Times szerint eddig több mint 3 millióan használták már a #challengeaccepted hashtaget a posztjukban.

Hogyan kezdődött?

Nem lehet pontosan megmondani, hogyan kezdődött. Az Instagram egyik képviselője azt mondta a Times riporterének, hogy az első poszt ahol a #challengeaccepted hashtag megjelent az egy brazil újságíró Ana Paula Padrão posztja volt. De hasonló ismétlések korábban is léteztek, ahogy a Times újságírója írja. Cristine Abram egy PR és markentig cég vezetője a Timesnak elmondta, hogy a pár napja történt események óta, amikor Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselőnőt, a republikánus Ted Yoho „kibaszott kurvának” nevezte, majd a képviselőnő válaszát a képviselőházban elmondta, látványosan megnőttek a feminista és támogató posztok a közösségi médiában.

 

Florence Pugh színésznő azt írta a posztjában, hogy: „Azt mondták nekem, hogy a hashtag és a fekete-fehér képek valódi jelentése, hogy ’rávilágítsunk az Isztambuli Egyezményre, a nőket ért támadásra, és hogy ez az egyezmény véget vetne a támadók / gyilkosok megbocsátásának’. Ezt észben tartva igazítsd ki a hashtagedet, ha még nem tetted volna meg.”

Miért vitatott még is a kihívás?

Sokan megkérdőjelezik, hogy a #ChallengeAccepted trend elér-e valamit. Hogyan lehetne egy fekete-fehér fotóval támogatni a nőket vagy inspirálni a női erőt? De mások a védelmükbe veszik a kihívást és azt mondják, hogy pozitív üzenet egy posztban nem kellene, hogy vitatott legyen.

A hírességek, akik már közreműködnek a kihívásban

Azt itt látható hírességek már posztolták a fekete-fehér fotójukat, többek között Charlize Theron és Jennifer Aniston is.

challenge instagram isztambuli egyezmény nők Women Supporting Women

Még több
Aktuális