Ha valami tényleg jó – sikersorozatok a Netflixen

Dráma, krimi, romantika és kaland – mindent egy helyen

Ha valami tényleg jó – sikersorozatok a Netflixen
2020.06.05. 18:46

Ha új sorozatot keresek, jól jön, ha ajánlásokat ad a Netflix az alapján, amit már láttam. Természetesen nem biztos, hogy tetszeni fog, de a rengeteg elérhető tartalom között el lehet veszni, így sokat segíthet. A másik, amit minden sorozatnál és filmnél meg szoktam nézni előre, hogy milyen értékelést kapott az IMDb-n. De itt is lehet kivétel, volt már olyan, hogy nagyon rossz értékelést kapott valami, de nekem tetszett és persze fordítva is. Érthetetlenül magas értékelés mellett sem bírtam végignézni a filmet vagy sorozatot.

Most olyan sorozatokat választottam, melyek több tízezer vagy akár százezer felhasználó értékelése alapján minimum 7-es értékelést kaptak. Van közöttük dráma- és krimisorozat, de romantikus és kalandos is. Bízom benne, hogy mindenki talál legalább egy új sorozatot, amit akár már ma elkezd nézni.

Az ajánló végén egy extra ajánló, a Netflix egyik legsikeresebb párkereső műsora, ami idén debütált az első évaddal. Lehet-e úgy igent mondani egy házassági ajánlatra és örök hűséget fogadni úgy, hogy nem látja a két fél egymást. Csak a hangját halljuk és a beszélgetések alapján szeretünk bele az illetőbe. Nem számít a bőrszín, a vallás, a kor és a társadalmi státusz, csak az érzelmek. Lehetséges, hogy a szerelem vak? Ez egy kísérleti műsor volt, de olyan jól sikerült, hogy már készül a második évad.

Következzen 14+1 ajánló az ELLE válogatásában:

 

1.A vérvonal árnyai – Bloodline / 8

A testvérek hűségét próbára teszi, amikor a tiszteletre méltó család fekete báránya hazatér és megfenyegeti őket, hogy sötét titkokat fed fel a múltjukból.

 

2.Az északi határvidék – Frontier / 7,2

A XVIII. századi Észak-Amerikában kegyetlen prémvadászok és vállalkozók azért küzdenek, hogy átvegyék a prémkereskedelem irányítását a befolyásos Hudson’s Bay vállalattól.

 

3.Halott vagy – Dead to Me / 8,1

A férjét meggyilkoló cserbenhagyásos gázolót kereső forrófejű özvegy összebarátkozik egy különc, de örök optimistával, aki nem az, akinek mutatja magát.

 

4.Titkok a város mögött – Secret City / 7,4

A hajthatatlan újságíró az igazságért és átláthatóságért küzd az ausztrál politikai hatalom folyosóin az életét és karrierjét érő fenyegetésekkel dacolva.

 

5.A jótékonysági vásár – Le Bazar de la Charité / 7,7

Párizsban, 1897-ben egy pusztító tűzvész után három nő életét árulás, hazugság és szerelmi zűrzavar forgatja fel. Valós események alapján.

 

6.Fauda / 8,2

Egy izraeli ügynök nyugodt életét hátrahagyva egy palesztin harcos nyomába ered, akit halottnak hitt. Ezzel kaotikus események láncolatát indítja el.

 

7.A foci mindenkié – The English Game / 7,6

Két, más-más társadalmi közegből jövő XIX. századi focista útkeresése a zavaros szakmai és személyes viszonyok között örökre megváltoztatja a játékot – és Angliát.

 

8.Testőr – Bodyguard / 8,1

Egy háborús veteránt egy terrortámadás meghiúsítása után egy olyan politikus védelmére vezénylik, aki az egyik fő támogatója volt annak a háborúnak, amelyben ő harcolt.

 

9.Cseles csajok – Good Girls / 7,9

Három külvárosi anyuka kirabolja a helyi boltot, hogy rendbehozzák anyagi helyzetüket, és önállóvá válhassanak – együtt.

 

10.Sherlock / 9,1

Sir Arthur Conan Doyle szeretett, titokzatos meséje ezúttal új köntösben. A különc nyomozó, Sherlock Holmes a modern London utcáin portyázik és nyomokat keres.

 

11.A nagy pénzrablás – La Casa de Papel / 8,4

Nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja.

 

12.Virgin River / 7,5

Az új élet reményében Los Angelesből egy észak-kaliforniai kisvárosba költöző ápolónőt meglepi, hogy mire – és kire – bukkan új lakhelyén.

 

13.Birmingham bandája – Peaky Blinders / 8,8

Anglia, Birmingham, 1919. A hírhedt bandavezér, Tommy Shelby mindent feláldoz azért, hogy előrébb jusson.

 

14.Briliáns elmék – Suits / 8,5

A borotvaéles elmével rendelkező fiatalember egy dörzsölt ügyvédet lenyűgöz, aki alkalmazza, annak ellenére, hogy a fiú nem járt egyetemre és nincs meg a képesítése.

Extra ajánló

Vak szerelem – Love is Blind

Nick és Vanessa Lachey a házigazdái ennek a társadalmi kísérletnek, melyben férfiak és nők keresik a szerelmet, majd eljegyzik egymást, mielőtt személyesen találkoznának.

dráma imdb krimi netflix romantika sorozat

Még több
Aktuális