Olvasd el Diana hercegnő szívmelengető köszönőlevelét

2020.04.15. 11:40

Diana hercegnő legendája messze túlmutat az Egyesült Királyságon. Az ő történetét és személyét világszerte ismerik, ahogyan tragikus halálának körülményeivel is a legtöbben tisztában vannak. A királyi családtól addig megszokott merevséget elutasító, emberi arcát mutató hercegnő bő húsz évvel halála után is hatalmas népszerűségnek örvend, így bizonyára nem lesznek kevesen azok, akik meg akarják szerezni a most árverésre került két tétel valamelyikét.

A kettő körül egyértelműen az a levél számíthat nagyobb licitháborúra, amit Diana a Scotland Yard motoros osztagának írt. Ők voltak olyan kedvesek, hogy ellátogattak az akkor hétéves William herceg születésnapjára, hatalmas örömet okozva ezzel az ünnepeltnek. A hercegnő által kézzel írt levélben a következő áll:

„Kedves Plumb úr, nagyon kedves volt öntől és a csapatától, hogy eljöttek Vilmos szülinapi partijára. El sem tudom mondani, milyen örömöt okozott a gyerekeknek és édesanyáiknak bemutatójuk. Tisztában vagyok vele, milyen sokat kell dolgozniuk, ezért aztán még többet jelent, hogy a motoros csapatával együtt itt tudtak lenni a születésnapon! A legnagyobb köszönetünk mindezért. Tisztelettel, Diana, Vilmos, Harry.”

Az 1989-es levelet április 23-án árverezik el, a kezdőlicit 8000 font lesz. A második levél, amelyet Diana hercegnő udvarhölgye, Ann Beckwith-Smith írt, szintén szerepel az aukción.

A királyi család szeret személyes köszönőleveleket írni a nyilvánosság számára is.  Tavaly decemberben Kate Middleton kedves levelet írt a pakisztáni divattervezőnek, Maheen Khannak, melyben megköszönte, hogy öltöztette őt két hónappal korábban, a Dél-Ázsiában folytatott hivatalos királyi útja során. A Cambridge-i hercegnő több hagyományos ruhát is viselt, köztük két Khan által tervezett Shalwar Kameezes-t.

„Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, ami a pakisztáni turnémat megelőzte” – olvasható a levél, amelyet Khan a Twitter egyik fotójában osztott meg.  „Nagyon hálás vagyok neked és a csapatodnak, hogy ilyen csodálatosan szép ruhákat terveztetek. Nehéz volt a választás.”

„Nagyon élveztem mindkét ruhát, és a nadrág is tökéletesen illett rám. Köszönök mindent. ”

A látogatás során Jenny Packham és Catherine Walker tervezők ruháit is viselte.

aukció diana hercegnő királyi család levél

Még több
Aktuális