Ez lesz az idei év 6 legnagyobb ételtrendje!

Mi jön a kale, a quinoa, a chia, a matcha és a kurkuma után?

2019.05.08. 19:09

Kale, quinoa, chia, matcha, és a kurkuma – az elmúlt évek ételtrendjei általában überegészségesek, szigorúak, és sokszor, mondjuk ki, unalmasak voltak.

De ne csüggedjünk, mert a 2019-ben jövő új trendek, amiket mindenhol láthatunk majd, sokkal izgalmasabbak, mint a közelmúltéi, és legtöbbjük éppolyan egészséges, mint amilyen változatos.

A belek egészségét segítő ételek

Minden gasztromániás tudja, hogy bárhol is voltunk 2018-ban, a „komucha hatás” elkerülhetetlen volt. Most a belekre jótákony hatást kifejtő ételekből sok más is bekerül a köztudatba: a kimchi, a savanyú káposzta és más klasszikusok.

Ételek tele omega-3 zsírsavval

Mi a közös a lazacban, a dióban és a szójában? Az omega-3 utolérhetetlen ereje! Mivel egy csomó, nagyon egészségesnek kikiáltott ételben benne van, nem csoda, hogy újra előtérbe került ez a fontos összetevő.

A jó öreg gyömbér

Bár a gyömbér az egyik legkönnyebben elérhető étel, sokan alábecsülik széleskörű jótékony hatásait. Egy csomó betegséget eredményesen gyógyít, gyulladáscsökkentő, szinten tartja a koleszterint és segít a menstruációs görcsök enyhítésében, írja a Healthline. Arról nem is beszélve, hogy sok egyébként is fűszeres ételt még finomabbá tesz, és fogyasztása mindig felfrissíti az embert.

Kendertej

Azoknak, akik még nem tudják, melyik most a legmenőbb tejfajta, eláruljuk, hogy a kendertej egy picit durvább és gazdagabb textúrája alternatíva az eddigi „nem tej tejekhez” képest (mint a mandulatej, a rizstej vagy a zabtej), így könnyebben keverhető a kávéba. A marijuana növényéből származik, de természetesen nem bódít, ami a kalciumszükségletünket illeti, abból meg többet fedez, mint a tehéntej!

Húsok, amik igazából zöldségek

Egyre többen követik a húsmentes, vagy majdnem húsmentes étrendet, így megnőtt a kereslet a hússzerű, ám tisztán növényi anyagokból álló ételek iránt. A vegánok már majdnem ugyanazokat az ízeket és protein. Illetve vitamin mennyiséget ehetik, mint azok, akik rendszeresen fogyasztanak húst.

Fenntartható vagy újrahasznosított csomagolás

2019-ben végre tényleg eljött a fenntarthatóság ideje, a Föld lakóinak tájékozottabb része biztosan felfogta már, hogy nem babra megy a játék. Idén óriási változásokat várunk abban, mennyi szükségtelen csomagolást használnak fel az élelmiszer üzletekben – és azt is reméljük, hogy a beszállítók lemondanak a nem lebomló műanyagokról és ökobarátabb csomagolási módokat találnak ki. Addig is, mi ne felejtsünk el magunkkal textilszatyrot vinni a vásárláshoz!

2019 étel gyömbér trend

Még több
Aktuális