Kanye West vallást alapít?

A rapper hetente prédikál a barátaiból álló közösség számára.

Kanye West vallást alapít?
2019.04.08. 12:24

Jogosan feltételezhető, hogy a Kardashian klán kedvenc napja a vasárnap, mivel aznap este kapott műsoridőt a családi valóságshow-juk, a ‘Keeping Up With the Kardashians’. Kanye Westnek köszönhetően az elmúlt hónapokban azonban lett plusz egy indokuk is, miért is élvezik annyira a vasárnapokat.

A rapper – aki már belekóstolt a divattervezésbe is, de arról is cikkeztek már, hogy indul az elnökválasztásokon – legújabb hóbortjaként vasárnap reggelente istentisztelettel átitatott koncerteket tart. Hogy mennyire gondolja ezt komolyan, nem tudjuk, de könnyen lehet, hogy ez csak egy pár hónapig tartó fellángolás, amire ráun majd, ha lesz egy jobb ötlete.

A vasárnapi szertartások még januárban, pontosabban hatodikán kezdődtek, a rapper felesége, Kim Kardashian aznap Twitteren posztolta is az eseményt: “Elindítottuk a saját vasárnapi istentiszteletünket.” Ezután pedig minden héten megosztott rajongóival valamilyen ‘kulisszák mögötti’ videót, ahol néha a közös gyerekük, North West énekel a templomi kórus előtt, vagy éppen a családi barátok táncolnak a közönség soraiban. “Most hallottam, hogy a vasárnapi istentiszteletünk szuper inspiráló volt. Találkozunk jövő vasárnap!” – posztolta ki januárban, az első gyűlés után.

Szóval, még mindig fennáll a kérdés: Kanye West új vallást alapít? Felcsap papnak, hogy a többi celeblelkész mellett elmondhassa magáról, hogy ő már ezt is kipróbálta? Csak egy hóbort a vasárnapi szertartás, vagy ez is egy lépés a megalomán kiteljesedés felé? Vajon hol húzódik az a határ, amit már ő is túlzásnak gondol?

Amit eddig tudni lehet erről a vasárnapi istentiszteletről, hogy lelki útmutatás helyett inkább a zenére fókuszál. Arról nincsenek információk, hogy az elhangzott beszédek, imák valamelyik egyház szokásai alapján történnek-e. Ami viszont biztos, hogy Kanye vezeti a szertartást. Eleinte ezek az istentiszteletek a West család otthonában zajlottak, de pár alkalom után inkább szabadtérre költöztették át a heti eseményt.

Kanye West legjobb barátja, Tony Williams szerint a ‘Sunday Service’ célja, hogy hatékonyabban tudják közvetíteni a szeretetet egymás és a közösség felé. Mindegyik videón, amit a rapper felesége megosztott (ő az ügyeletes operatőre az eseménynek) Kanye és barátaik a rapper dalainak egyházi változatát éneklik, többek között elhangzott már a ‘Ghost Town’, a ‘Jesus Walk’ és a ‘Lift Yourself’ is, de van, hogy tradicionális templomi dalokat is énekelnek.

Ez az istentiszteletnek nevezett esemény elvileg zártkörű, csak meghívással lehet bekerülni. A helyszín mindig változik, ezért még csak taktikázni sem lehet a rajongóknak, hogy bejussanak. Pár napja erősítette meg a hírt Kanye West, hogy a Coachellán (Amerika legnagyobb fesztiválján) fogja legközelebb megtartani a vasárnapi szertartást.

Kim K videói alapján van valaki, aki mindenkinél jobban élvezi ezeket a vasárnapi gyűléseket, mégpedig az elsőszülött gyerekük, North West, aki sokszor énekel is a közösség előtt. Az anyukája szerint igazi őstehetség, aki hihetetlen energiákat tud mozgósítani a színpadon, pedig még csak 5 éves.

Annak ellenére, hogy sok cikk született már Kanye West vasárnapi szertartásairól, és rengeteg videó látható róla, a jelenség még mindig kuriózumnak számít, amit a legtöbben nem tudunk hova tenni. Jimmy Kimmel sem értette a ‘Sunday Service’ lényegét, de szerencsére Kim volt egy mondatban elmagyarázta, miről is szól ez a közösség. “Nagyon sok barátunk van, akik nem érzik jól magukat a templomban, mert úgy érzik, ott elítélik őket. Amikor hozzánk jönnek, biztonságban és szabadnak érzik magukat, nekünk pedig fantasztikus érzés, hogy ilyen pozitív energiákkal zárjuk a hetet.”

Kanye West kim kardashian vallás

Még több
Aktuális