A barátom csodás, de nem hoz lázba intellektuálisan

E. Jean Carroll, az amerikai Elle tanácsadó rovatának idén 75 éves „bölcs nagy­nénije” 1993 óta válaszol az olvasók legkülönbözőbb magánéleti kérdéseire a maga utánozhatatlanul szellemes és karakán módján. Stílusa olyan magával ragadó, hogy a megoldások, amiket kínál, szinte kézenfekvőnek tűnnek. Sorozatunkban legjobb levelezéseit adjuk közre.

A barátom csodás, de nem hoz lázba intellektuálisan
2019.01.26. 16:13

Kedves E. Jean! Találkoztam álmaim pasijával. Hihetetlenül jól néz ki, fantasztikus, észbontó vele a szex, amit éjjel-nappal űzünk. Kedves, becsületes, nyitott és elfogadó, szemernyi cinizmus vagy csömör nélkül. Keményen dolgozik, nagyvonalú (kifizette az albérletemet, mikor autóbalesetet szenvedtem, és nem tudtam dolgozni), és mindig szívesen találkozik a barátaimmal és a családommal. Mindennek a tetejébe még vicces is, jó vele lenni, ráadásul semmi kétségem afelől, hogy csodálatos férj és apa lesz. Mégis, van vele egy kis gond: az, hogy nem olyan okos. Egész kellemesen társalog és jó könyveket olvas, bár hogy mennyit ért meg belőlük, azt nem tudom. Az előző barátom egy zseni volt, rendkívül inspiráló intellektuálisan, de közben egy dühöngő őrült is, hatalmas egóval, aki még a legyet is röptében (különösen 18 éves lányokat, miközben ő 35). Míg az új barátom arra ösztönöz, hogy jobb emberré váljak, sajnos nem hoz lázba intellektuálisan úgy, mint az exem. Mit gondol? Hagyjam ott, és keressek valakit, akinek jobban vág az esze? – Egy kétségbeesett lány

Kétségbeesettkém, kis butus! Várj egy percet. Hadd tegyem tisztába a dolgokat: Szerinted egy férfi, aki becsületes, nyitott, elfogadó, vicces, nagyvonalú, keményen dolgozik, nem cinikus, nem kiégett, kedves a barátaiddal, jó vele lenni, és kifizeti az albérletedet, mikor leesel lábról – „nem okos”? És azt kérdezed, „keress-e helyette valakit, akinek jobban vág az esze”?

Nem. Amire szükséged van, azok az alapvető tudnivalók. Itt van 7 szabály, hogy felszedjünk egy okos férfit:

  1. Egy „hihetetlenül jól kinéző” férfi jobb, mint egy csúnya férfi.
  2. Egy „kedves” férfi jobb, mint egy „dühöngő őrült”.
  3. Egy férfi, akiből „csodálatos” apa lesz, jobb, mint egy olyan, aki még a 18 éveseket is, röptükben.
  4. Egy férfi, aki szereti az életet, jobb, mint egy férfi, aki szereti a könyveket.
  5. Egy férfi, aki megnevettet, jobb, mint egy férfi, aki megríkat.
  6. Egy „kiegyensúlyozott” férfi jobb, mint egy férfi „hatalmas egóval”.
  7. Egy férfi, aki minden éjjel – és nappal – megdönget, ráadásul „észbontó” módon – egy zseni!

Térj észhez, lányom. Az igaz szerelem többet ér minden észnél ezen a földön.

e. jean okos párkapcsolat szerelem tanács

Még több
Aktuális