De miért Oscar a díj neve? Az ELLE utánajárt.

Te tudtad, miért hívják így a Filmakadémia szobrocskáját?

De miért Oscar a díj neve? Az ELLE utánajárt.
2018.03.04. 12:52

Az Oscar-gála régóta számít Hollywood legpompásabb eseményének, de gondolkoztál már rajta, vajon miért pont ezt a nevet kapta? A kérdésre nincs meg az egyértelmű válasz, van viszont néhány igen meggyőző teória.

A legnépszerűbb és egyben legismertebb pletyka az, hogy a kifejezés a Filmakadémia egykori könyvtárosától, Margaret Herricktől származik, még 1934-ből. A történet szerint Herrick azt mondta, a szobor nagyon hasonlít a bácsikájára, Oscarra, és az Akadémia munkatársai elkezdték így becézni.

A kifejezés terjedt el, és még abban az évben Sidney Skolsky leírta a New York Daily News hasábjain. hivatalossá 1939-ben vált.

Bette Davis színésznő viszont szintén magáénak vallotta a név kitalálását. Azt mondta, a férje, Harmon O Nelson Jr. középső neve előtt tisztelegve hívta így a szobrot, egyesek pedig azt tették hozzá ehhez a történethez, hogy a kedves férj hátsója nagyon hasonlított a szoboréhoz.

Vannak, akik azt állítják, Walt Disney használta először a kifejezést még 1932-ben, amikor megköszönte az Akadémiának az ő „Oscar”-ját.

Egyikről sem bizonyos, hogy az egyetlen igazság lenne, a név minden esetre megragadt!

forrás: elleuk, képek: Instagram, Getty 

2018 gála oscar-díj Walt Disney

Még több
Aktuális