Franciaország legszebb tengerpartjai

15 csodás hely Új-Kaledóniától Bretagne-ig

Franciaország legszebb tengerpartjai
2019.08.01. 17:00

Aki jól ismeri Franciaországot – mint ahogy kollégáink az ELLE anyalapnál, akik ezt a válogatást készítették -, tudja, hogy ott e legkülönfélébb, csodálatos tengerpartok találhatók meg, van, amelyik egy trópusi, van, amelyik görög, spanyol, vagy éppen olasz partokra hasonlít inkább. Gyere velünk felfedezőútra oda, ahol finom homok, a kék és zöld lenyűgöző árnyalatai, és a nyugalom titkos szentélyei találhatók!

PLAGE DU PETIT SPÉRONE

Piantarella közelében található Bonifacio kedvenc tengerpartja. Nem könnyű megközelíteni, de a kék öböl és a Lavezzi-szigetek a láthatáron megérik a hosszabb túrát. Fotó: iStock

PLAGE DE PAMPELONNE

Saint-Tropez-ban mindenki ismeri Pamperonne tengerpartját. Gyönyörű hely, ahol olyan celebekkel találkozhatunk, mint Bono, Penélope Cruz vagy Paris Hilton.

CÔTE DES BASQUES

Biarritz a szárazföldi Franciaország Nr. 1 tengerparti városa, ahol tombol a szörfös élet és az Atlanti-óceán kékje. Itt képtelenség unatkozni.

PLAGE D’ARONE

Pianában mintha megállt volna az idő. Aludjunk a finom homokon, ússzunk a türkizkék vízben és nézegessük a halakat búvárszemüvegben!

PLAGE DU DIAMANT

Martinique egyik nevezetessége a Gyémántpart: igyál kókusztejet, tedd le a törülköződ a fehér homokra és kész is vagy: megérkeztél a Paradicsomba!

PLAGE D’HENDAYE

Hendaye környékén muszáj kipróbálnod a tengerpatrot, amiről csodás kilátás nyílik a Pireneusokra. Emellett kedvelt szörfözőhely is.

PLAGE DE BOUCAN CANOT

Mégis, hogyan unhatnánk meg ezt a faliposzter jellegű látképet Reunion szigetén?

PLAGE DE LA CARAVELLE

A guadeloupe-i Sainte-Anne-nél található ez a gyönyörű hely türkizkék vízzel, melyben olyan érzésed lesz, mintha magában a boldogságban mártóznál meg.

PLAGE DE FAYAOUÉ

Az Új-Kaledóniai Ouvéa tengerparton tökéletesítheted barnaságod, nézheted a halászokat és szundíthatsz egyet a pálmafák árnyékában.

PLAGE DU MÔLE

Saint-Malo városának tengerpartját leginkább szezonon kívül érdemes látogatni, hogy elkerüljük a tömeget.

PLAGE DE PALOMBAGGIA

Porto-Vecchióban pihenj egyet a mandulafenyők árnyékában ebben a vad öbölben, áttetszően tiszta vízzel!

PLAGE DE L’ESPIGUETTE

Port-Camargue-től délre, pontosabban Grau-du-Roi-nál található az Espiguette tengerpart. Különösen természetes dűnéiről híres, melyek egy sivataghoz hasonlatosak.

PLAGE DE PALOMA

Saint-Jean-Cap-Ferrat-ban nem szabad kihagyni Paloma tengerpartját, melyet Picasso lányáról neveztek el, aki itt süttette magát a napon.

PLAGE DE SANTA GIULIA

Porto-Vecchiótól délre a Santa Giulia öböl végtelen nyugalma vár

PLAGE DU TOUQUET

Micsoda fények! Ha teheted, nézz meg egyszer itt egy naplementét!

Bretagne Franciaország nyaralás tengerpart Új-Kaledónia utazás

Még több
Utazás