Higgy magadban, és a nehéz időkben is boldog lehetsz!

Hiszel magadban? Akkor abban is hiszel, hogy megérdemled a boldogságot!

Higgy magadban, és a nehéz időkben is boldog lehetsz!
2019.10.15. 12:00

Egy olyan világban, mely egyre gyorsabban pörög , az önbecsülés és az, hogy higgyünk magunkban, elengedhetetlenné vált. Minden területen, a barátságokban, a családban és a munkában is. Ezért fontos tudni, hogyan higgyünk magunkban akkor is, amikor épp nehezebb a sorsunk.

Ahogy minden, így az önbecsülés is azzal kezdődik, hogy hajlandók vagyunk dolgozni magunkon. Ezért is kell elkezdenünk értékelni és újraértékelni önmagunkat, mindig pozitívan. Egy papírra vagy egy füzetbe írd fel az összes jó tulajdonságodat, amit te magad vagy mások gondolnak rólad. Ez jó kezdőpont lesz, hogy higgy magadban. Mindenek felett a kitartás az a képesség, ami segít, hogy jól kezeljük a traumatikus eseményeket és lelkesítsenek minket az élet által kínált lehetőségek.

Amellett, hogy pozitív vagy magaddal szemben, próbálj másokkal szemben is pozitív és konstruktív lenni. Ha nem vagy az a kedves típus, kezdd azzal, hogy rámosolyogsz a szomszédra. A mosoly megnyugtatja az embereket, legyenek akár barátok, kollégák vagy akár a főnök. Magadra is mosolyogj, például tornázás közben a tükör előtt minden reggel, ez növeli az önbizalmat. Az alacsony önbecsülés ugyamakkor bizonytalanságot és pesszimizmust sugároz. Nem könnyű valakinek az előnyeire koncentrálni, ha jobban figyelünk a hibáinkra, mint arra, hogy túllendüljünk rajtuk.

Nem a ruha teszi az embert, de a higiénia, a törődés a testünkkel, és az egészséges táplálkozás csak jót tehet nekünk, mert ezek szintén növelik az önbecsülést, valamint javítják a másokkal és a külvilággal való viszonyunkat. Fontos az életben, hogy legyenek olyan barátaink, akik hisznek a képességeinkben és az álmainkban.

Az is jó módszer lehet a nehézségek leküzdésére, ha szakítunk a rutinnal. Ha megengedhetjük magunknak, egy utazás – még egy pár napos is -, segít kikapcsolni, visszanyerni az energiánkat és az újrakezdést, önbizalommal feltöltődve.

Ismerd a határaidat. Azok az emberek sem tökéletesek, akik hisznek magukban, és ezt ők is tudják. Tekints úgy a hibákra és a nehéz időkre, mint a fejlődést segítő lehetőségekre. Nem kell folyton másokhoz hasonlítanod magad. Krízisben se panaszkodj állandóan, inkább reagálj, ragadd meg a lehetőséget hogy bebizonyítsd magadnak és másoknak: te ezt is megugrod. Az olyan kifejezéseket, mint „nem fog menni”, „el fogom rontani”, vagy „valami biztos közbejön”, felejtd el, ne mondogasd és a gondolataidból is száműzd, mert ezek gátolják az önbizalmat. Nagyon gyakran előfordul, hogy megvan minden adottságunk valamihez, amiről azt feltételezzük, hogy számunkra lehetetlen!

És ha sikerült magunkat feltuningolni, ne felejtsünk el másoknak is segíteni! Aki hisz magában, az nem irigykedik mások sikereire!

boldogság lélek önbecsülés önbizalom

Még több
Test-Lélek