7 tökéletes gyakorlat reggelre, ha te is utálsz korán kelni

Kinek van kedve reggel hatkor edzőterembe járni?

7 tökéletes gyakorlat reggelre, ha te is utálsz korán kelni
2019.08.14. 09:08

Ha hozzám hasonlóan te sem vagy koránkelő típus és jellemző, hogy reggelente legalább 17-szer nyomod le a szundi gombot annak ellenére, hogy előző este már kikészítetted az edzőruhád, mert megesküdtél, hogy elmész a hét órás spinningre, akkor neked is csak egy minimális megerőltetést igénylő mozgásra van szükséged ilyenkor. A jóga inspirálta gyakorlathoz, amit most mutatunk, kevesebb, mint 15 percre lesz szükséged. A testmozgás nem igényel felszerelést és kényelmesen, akár a hálószobádban is elvégezheted. Annak ellenére, hogy a gyakorlatsor inkább kellemes, mint izzasztó, még megdolgozza az izmaidat – mire elvégzed, garantáltan felélénkülsz és egész nap tele leszel energiával.

Hogy csináld: Lassan hajtsd végre a gyakorlatokat egymás után, a lépések egymásba kapcsolódva következnek. Ismételd meg háromszor az egész gyakorlatot.

1. Előre hajlás

A kezdő pozícióhoz állj egyenesen, engedd le a karod és zárd össze lábad. Lassan emeld fel kezedet a fejed fölé, nyújtózkodj egy nagyot, majd engedd vissza kezeid és hajolj előre, ameddig csak tudsz. Próbáld meg a tenyereddel megérinteni a földet.

2. Fordulj el mindkét irányba

Maradj ugyan ebben a pózban, a bal kezedet tedd le a földre, a jobbat pedig emeld fel az ég felé. Vegyél egy mély levegőt, majd engedd vissza karodat. Ismételd meg a másik kezeddel is.

3. Lefele és felfele néző kutya

Kezdj el előre lépkedni a kezeddel addig, míg eléred a lefelé néző kutya pózt, vagyis amikor az arcod a földhöz közel, a csipőd az égben van. Kezdj el ereszkedni úgy, hogy a csípőd lassan leengeded, a válladdal pedig felfelé emelkedsz, felfelé néző kutya pózba. Amikor a gyakorlat közben a tested vízszintes állapotba kerül, tartsd ki a pózt pár másodpercig. Ismételd meg a a mozdulatsort.

4. Lábnyújtás

Lépj ki a jobb lábaddal a karod mellé. Vegyél egy mély levegőt, nyújtsd ki, majd hajlítsd be mindkét térded. Ismételd meg a bal lábaddal is. 

5. Lábemelés

Emelkedj fel lefelé néző kutya pózba, majd a jobb lábad húzd a mellkasodhoz, vegyél egy nagy levegőt, húzd be a nyakad, végül ugyan azt a lábad nyújtsd ki és emeld fel a magasba anélkül, hogy közben letennéd a földre. Ismételd meg ezt a másik oldalon is. 

6. Kilépő pozíció

Lefelé néző kutya pózból ereszkedj vissza a térden állásba és húzd magad elé a jobb lábad. A bal kezed emeld fel olyan magasra, amennyire csak tudod. Nyújtózkodj jobboldali irányba, majd engedd le a karod. Csináld ugyan ezt a másik kezeddel, szintén ellenkező irányba dőlve. Ha kész vagy, tedd előre a másik lábad és így is ismételd meg a gyakorlatot. 

7. Emelkedj fel

Állj fel terpeszállásba. Hajolj előre lassan úgy, hogy kezedet a lábad vonalán engeded lefelé, végül érintsd meg a földet. Próbáld meg a lábad mögé kinyújtani a kezed, majd szépen lassan emelkedj vissza terpeszállásba. Emeld fel mindkét kezed és vegyél egy utolsó, mély levegőt. Fújd ki magad, és már indulhat is a nap.

Forrás: Redbook 

edzés egészség jóga reggeli rutin testmozgás

Még több
Test-Lélek