Így éld túl a szakítást a csillagjegyed szerint

Elmondjuk, melyik csillagjegynek mi a megfelelő gyógyír

Így éld túl a szakítást a csillagjegyed szerint
2019.07.23. 20:44

Ez több, mint szimpla városi legenda: a nyár hivatalosan is a szerelmi kalandok időszaka. Ahogy a hosszabb nappalokon a napfény a jókedvért felelős szerotoninnal árasztja el az agyad, egyre kevesebbet gondolsz a szakításra, csalódásra, ami előző kapcsolatodból maradt hátra. A szerelem, ami tavasszal még tökéletes volt, lehet, hogy ezen a nyáron már inkább fojtogatóvá válik. Az is lehet, hogy egész nyáron keresed a kalandokat és a jó bulikat a barátaiddal, vagy éppen a Lana Del Rey féle, szakítás utáni nyári melankóliában ragadtál. Mielőtt bármit is elsietnél, olvasd el, mit tanácsol a horoszkópunk a szerelmi életeddel kapcsolatban. Mutatjuk, hogyan gyógyítsd be összetört szíved.

KOS

Ha megtalálod a nagy Ő-t, teljesen beleengeded magad a kapcsolatba és azt szeretnéd, ha örökké tartana. Még akkor is harcolsz érte, mikor a szerelem már halott. Van benned valami gyerekes naivitás és hinni szeretnél a mesékben.

Ha a továbblépés a cél, az a legjobb, ha megszakítod a kapcsolatot az exeddel. Tűzjegyű lévén, legjobb, ha el is égetsz valamit: a pólóját, egy dühös levelet, amit neki írtál. Egy kis idő és tér segít, hogy készen állj megismerni a következő tökéletes egyént, aki levehet a lábadról.

BIKA

Ha a szerelem nem úgy folyik, ahogy te a fejedben meseszerűen elképzelted, leeshetsz a nyúl üregébe, és szitkozódhatsz a sok „elvesztegetett energia” miatt, amit az exedre pazaroltál – és még az új potenciális partneredet is ezzel fáraszthatod! Mint egy dühöngő bika, egyre jobban felhúzod magad, míg végül ketyegő időzített bomba leszel, vagy túlságosan védekező egy új párral szemben. A legjobb módja, hogy újra talpra állj, az, ha megváltoztatod a környezeted és a szokásaidat. Először is hagyj fel mindennel, amit az exeddel csináltál, és jelenj meg új helyeken (igen, az sem baj, ha egy kicsit elkerülöd a kedvenc kávézódat). Fesd át a hálószobád falát, vegyél egy új ágyat. A testmozgás is kedvez a gyógyulásodnak.

IKREK

Ha összetörik a szíved, hajlamos vagy elveszni fejben. Minden szögből elemzed a helyzetet, addig, amíg teljesen ki nem fárasztod magad mentálisan. Ugyanakkor a logikusabb „Iker” benned képes érzelmek nélkül szemlélni a történéseket. Ne ragadj bele a rossz gondolatokba! Ezerféleképpen nézhetünk egy helyzetet, de ez még nem jelenti azt, hogy ezt meg is kell tennünk. Míg mások ilyenkor sokszor magukba szállnak, te inkább mozgásban maradsz: állandóan szórakozni mész, találkozol a barátaiddal, sőt próbálsz felszedni valakit, hogy elfeledkezz az exedről. Vagy győzködöd magad és a többieket, hogy igazából ez így a legjobb.  

Jó, hogy próbálsz gyorsan rekreálódni, de nem kell megspórolnod a szívfájdalmat. A bosszúhadjáratok között hagyj magadnak időt, hogy sírhass, kiborulhass és fejlődhess. Mivel nagyon verbális lény vagy, az igazi gyógyulás akkor történik, amikor beszélsz (és írsz) az igazi érzéseidről. Ha nem így teszel, a lezáratlan ügy máshol jön majd ki: Twitter csatákban, gonosz kommentekben és a csomagban, amit magaddal viszel a következő kapcsolatodba. Fő szabály: ne kémkedj és ne kutakodj! Attól még, hogy tudod az exed jelszavait, nincs jogod visszaélni velük!

RÁK

Ha a kapcsolatod csúnyán ért véget, képes vagy támadásba lendülni és mindennek elmondani az exedet, lehetőleg minél több embernek. A színfalak mögött pedig megsebzettségedben szenvedsz, magadban, esetleg a legjobb barátaid vagy az anyukád szeretetével körülvéve. A nosztalgia nálad mindig jelen van. Végül aztán feltörsz a felszínre, gyakran katartikus módon osztva meg szívfájdalmadat másokkal, úgy, hogy nekik is segítesz kilábalni hasonló helyzetekből.

Nehezedre esik újra bízni, olyannyira, hogy évekig is képes lennél ellenni magányodban. De nem muszáj ezt tenned! Ahelyett, hogy a páncélodat növesztenéd, merülj alá az élmények tengerében! Járj terápiára, keress szerelmi szemináriumokat és menj el wellnesselni, vagy a természetbe! Látogasd meg a barátnőidet, akik boldog párkapcsolatban élnek, és hagyd, hogy inspiráljanak. Mivel az otthonod a várad, meg kell szabadítanod a fájó emlékektől, hogy ne ingereljenek napi 24 órában. 

OROSZLÁN

Mint a zodiákus javíthatatlan romantikus alakja, te aztán igazán elmondhatod magadról, hogy a szerelem a kedvenc drogod. Addig tartasz ki a társad mellett, amíg nem lesznek elviselhetetlenek a dolgok és bármit megteszel, hogy egyben tartsd a kapcsolatot. Még elfogadhatatlan viselkedésformákat is hajlamos vagy lenyelni – mint a megcsalás, a bántalmazás, a hazugság – csak, hogy kívülről úgy tűnjön, minden rendben. A kapcsolat vége nálad éppolyan drámai fordulatot vehet a social médián, mint az eleje.

Ahogy Mae West, szintén Oroszlán, mondta: „A legjobb módja, hogy túllépjünk egy férfin, az, ha befekszünk egy másik alá”. Igaz, de te legyél óvatos! Amilyen érzékeny állapotban vagy, egyszerű flörtnek nézhetsz olyasmit, amiből valami nagyobb is lehetett volna – vagy fordítva. 

Ha tényleg vége a kapcsolatnak, semmi sem segít annyira egy Oroszlánnak, mint valamilyen kreatív tevékenység. A művészet a te katarzisod! Lehet, hogy néhány olajfestmény vagy új szám megalkotását végigbőgöd, de aztán újra harmóniába kerülsz a fényesen ragyogó csillaggal, aki valójában vagy! 

SZŰZ

A Szűzek sajnos egészen meg tudnak dermedni egy kapcsolat vége miatt. Millió kérdést tesznek fel önmaguknak és arra gondolnak, mi mindent csinálhattak volna másképpen. A mi lett volna, ha… az őrületbe kerget, úgyhogy jobb, ha akarattal leállítod magad – vagy legalább csinálj valami fizikailag megeröltetőt, hogy kirángasd magad ebből a spirálból!

Vagy, mint a kritika jegye, választhatod a támadást is, a hibáival nyüstölve az exedet – még akkor is, ha ugyanezeket a hibákat a barátaid előtt pár napja még védted. Ha te vetettél véget a kapcsolatnak, lehet, hogy a bűntudat mardos, és még hónapokig fizeted a közös számlákat. A legrosszabb eset: önpusztító viselkedésbe kezdesz, mint Amy Winehouse, aki szintén Szűz jegyű volt. Míg a megtépázott lélek gyönyörű művészeti alkotásokban nyilvánulhat meg, a magadra eresztett tengernyi szenvedés biztosan nem éri meg! 

MÉRLEG

Szégyentelenül profin flörtölsz, a randizás pedig a kisujjadban van. Amint kötelezettségekről van szó, szereted addig húzni a döntést, ameddig csak lehet. Amikor végre megnyitod a szíved, tudni kell, hogy nem mész sehova, csak úgy, mint Snoop Dogg, aki 22 éve is a gimis szerelmével van együtt. Amennyire nehéz kialakítanod egy kapcsolatot, kikerülni még nehezebben tudsz belőle. Csillagjegyedet nem véletlenül hívják Mérlegnek, hiszen mindent alaposan megfontolsz, százszor átrágsz mielőtt döntenél. Ha érzelmi turbulenciába kerülsz, a legelső teendőd, hogy megpróbálod egyensúlyba hozni érzéseid. A törött szívű Mérleg lehangoló látvány, azonnali beavatkozásra van szüksége. A szomorú Mérleg vagy a közeli kávézóban, magába forduló verseket írva, fekete kávé szürcsölget, vagy épp szöges ellentéte: felveszi legszebb ruháját, és egy bárban keresi a legzűrősebb fickót, aki elfeledteti vele szerelmi bánatát. De ha egyik sem igaz rád, akkor valószínűleg te a csillagjegyed ezen típusába tartozol: minél hamarabb összepakolod a cuccaid, és menekülésképpen fél évig a Béke Hadtestnél szolgálsz.

SKORPIÓ

Az intenzív Skorpió legfőbb jellemzője az extremitás, a szakítás pedig egyértelmű táptalaja a lobbanékony viselkedésének. Ez az egyik oka, hogy már eleinte is vonakodva mész bele egy kapcsolatba. Te is tudod magadról, hogy ha megszeretsz valakit, olyan mélyen és szorosan ragszkodsz hozzá, mint a Stranger Things Tótágasában a fák gyökerei. A gondolat, hogy megszakad a kapcsolatod egy számodra fontos illetővel, olyan érzés, mintha összetörtek volna belülről egy kalapáccsal. Ennek az lesz a következménye, hogy évekig nem leszel hajlandó nyitni senki felé – még akkor sem, ha már kapcsolatban vagy. 

Ironikus, de néha pont egy szakításra van szükséged ahhoz, hogy észrevedd mennyire szereted partnered. A Skorpió olyan mint a főnix madár, egy misztikus élőlény, aki hamvaiból éled fel. Talán tudat alatt, szándékosan rombolod szét kapcsolatodat, hogy lásd, mi lesz utána. Csak abban bízol, ami túléli a pusztítást, szóval, ha találsz érzéseket a törmelék között, itt az ideje, hogy kifejezd őszinte szerelmed.

NYILAS

Ha szakításról van szó, vad és álmodozó világodban szinte sosem látod előre a bajt. A jegyed szerint optimista jellemmel bírsz, mindennek a jó oldalát nézed, így elég ritka, amikor látod, hogy közeleg a vég. Mint Miley Cyrust is, a kötöttség gondolata a te szabadszellemű személyiséged is kiborítja. Amikor azonban belevágsz, nincs visszaút – legalább is egy darabig. Útközben rengeteg szívet törsz össze, mint ahogy Britney Spears is (ő is Nyilas) a vízöntő Justin Timberlakét, aki aztán egy hosszú, szenvedős dalt (Cry Me A River) szentel neked. Ennek ellenére sosem gondolsz arra, hogy a te szíved is összetörhet.

Utálod feladni a küzdelmet, ha ez abba is kerül, hogy könyörögnöd kell az exednek egy újabb esélyért. Amikor elutasítják az együttműködést, muszáj elfogadnod a kapcsolat végét, és kénytelen vagy tovább lépni. Mindig visszatáncolsz, és szereted az újabb esélyeket. Ez az időszak a szakítás és a gyógyulás közötti időben jellemző, mert élsz-halsz a drámai pillanatokért. A Nyilasok szeretik, ha az elméjük nyugodt állapotban van, amit meditálással, olvasással, vagy hobikkal érnek el. Az utazás is jó gyógyír lehet a bánatos szívre, de csak ha nem egyedül indulsz neki a nagy útnak, hogy a telefonodon az emlékeket és a régi fotókat nézve pityeregj a repülőn. 

BAK

Élvezed az egyéjszakás kalandokat, az ismeretlen vakrandikat, de túl elfoglalt vagy, hogy  ilyenekre fecséreld az idődet. Szeretsz a minőségbe fektetni, ami a legfőbb ismérve egy szuper, hosszútávú partnernek, aki képes elkötelezi magát egy komoly kapcsolatban (és a legtöbb dologban az élete során). Mindezek mellett állhatatos vagy! Bak jegyűként az életet egy rögökkel kikövezett útnak látod, de készen állsz felvenni a kesztyűt a bukkanók valamint a kihívások ellen, amiket egy kapcsolat megkövetel. Szeretnél olyan partnert magad mellé, aki annyira jól tud adni, mint kapni. Inkább vagy egyedül, mint egy olyan társ mellett, akivel nem találkoznak az elvárásaitok, sem a közös érdeklődés. Habár a felszínen sztoikusnak mutatod magad, a szakítás épp annyira megvisel, mint az összes többi csillagjegyet.

A horoszkópod legfőbb jelleme a megelőzés. Ha megtörtént a baj, nem szívesen kérsz segítséget másoktól, inkább a munkába ölöd a bánatod. Ez az a pillanat, amikor engednek kéne a legjobb barátaidnak és családodnak, hogy ott legyenek melletted, ahogyan te is mindig támogatod őket. Máskülönben hajlamos vagy egy olyan spirálba bekerülni, ami lényegében egy melankóliával megtöltött fekete lyuk. Pesszimistává és szótlanná válsz, elmegy a kedved mindentől egy jó darabig.

VÍZÖNTŐ

Nyugodj meg, Vízöntő, hiszen rendíthetetlen vagy, és még egy szakítás sem képes teljesen összetörni. A könnyed attitűdöd mögött benned is van némi bizonytalanság, csak úgy, mint a legtöbb halandó emberben. A stressz, amit egy szakítás okoz befolyásolja a testbeszéded. Hirtelen tele vagy ideges, izgága energiával és túlteng benned az adrenalin. Lehet, hogy ezt úgy vezeted le, hogy átváltassz multitasking üzemmódba, és egyszerre próbálod elintézni az összes teendőt, ami miatt általában tudomást sem veszel – pénz, munka, számlák. Ehelyett inkább ereszd ki a benned élő lázadót, és a táncparkett ördögévé válva keresd az egyéjszakás kalandokat és az önfeledt szórakozást, amit megérdemelsz. Először is, vegyél egy mély levegőt. Tudjuk, hogy a szakítás még a te rendszered is leblokkolhatja, de az egyetlen módja, hogy igazán tovább lépj, hogy leülsz, és megpróbálod magadban megélni a fájdalmad.

Vízöntőként az érzelmeidet nehezen tudod kezelni, és csak akor vagy erre hajlandó, amikor az élet kényszerít rá. Fogd fel inkább úgy, hogy az érzelmeid energiák, amiket ha blokkolsz, megakadsz a fejlődésben. Mivel a Vízöntő uralja a körforgást, szükséged van rá, hogy elengedd és magad mögött hagyd a fájdalmakat. Menj el egy esti kocogásra, próbálj ki néhány légzőgyakorlatot, fizess be egy masszázsra, vagy akupunktúrás kezelésre. A lényeg, hogy kiereszd magadból a dühödet. Vedd körbe magad a legjobb barátaiddal, ahogy a vízöntő Jennifer Aniston is teszi egy nagy party után. Ha még képtelen vagy a szórakozásra, végezz valamilyen önkéntes munkát. A humanitárius és a hatalmas szívű Vízöntő számára a legfontosabb, hogy segíts másokon, ami neked is az előnyődre van, hogy más perspektívából lásd az életed.

HALAK

Te vagy az összes csillagjegy közül a legérzékenyebb, a szakításokat mégis te kezeled a legjobban. Az igazság, hogy egy öreg lélek vagy, aki tele van bölcsességekkel. Habár, néha törékenynek és meggyötörtnek mutatod magad a külvilág felé, fantasztikus ellenálló képességekkel bírsz. Egy igazi túlélő vagy, akit nagyon kemény fából faragtak. A medence, amiben a spirituális erődet tárolod elképesztően hasznos egy szakítás folyamán. Elizabeth Taylornak is nagyon jól jött, élete során nyolcszor volt házas, hét különböző férfival.

Ha nem te szenvedsz a szakítástól, akkor biztos, hogy éppen másnak nyújtassz lelki támaszt. A mély együttérző képességeddel és a bölcsességeddel tudod, hogyan kell a szívügyeket kezelni. A Halak sokszor nővérként, természetgyógyászként is kiválóan helyt állnak. Míg sok áldozatot hozol mások boldogságáért, fontos, hogy saját magadat is ugyanekkora erőkkel támogasd. Támaszkodj azokra a barátokra, akiknek te is ott voltál a nehéz időszakokban.

asztrológia csillagjegyek horoszkóp szakítás

Még több
Test-Lélek